Osvěžující jablko-špenátová šťáva!
24. 7. 2013 Životní styl
Letní čas je ideální dobou pro experimentování s jídelníčkem, který právě v této době můžete skvěle obohatit o čerstvé ovoce a zeleninu. Podle odborníků na výživu trvá přibližně 2 měsíce, než se ze změny životního stylu stane zvyk, a právě léto je pro započetí cesty ke zdravějšímu životu tím nejvhodnějším obdobím. Proto neprošvihněte tento ideální čas a začněte pracovat na zdravém životním stylu již dnes.
Letní čas je ideální dobou pro experimentování s jídelníčkem, který právě v této době můžete skvěle obohatit o čerstvé ovoce a zeleninu. Podle odborníků na výživu trvá přibližně 2 měsíce, než se ze změny životního stylu stane zvyk, a právě léto je pro započetí cesty ke zdravějšímu životu tím nejvhodnějším obdobím. Proto neprošvihněte tento ideální čas a začněte pracovat na zdravém životním stylu již dnes.
Ideálním doplňkem jídelníčku jsou v teplých dnech zeleninové a ovocné šťávy, které se mohou stát jak osvěžující svačinkou, tak i občasnou náhradou hlavního jídla. Dnes jsme si pro vás připravili zelené osvěžení z jablek a špenátu, které vaše tělo nakopne jako pořádný životabudič. Zelený koktejl a jeho svěží chuť jistě ocení i ti, kteří salátům a zeleninovým jídlům příliš neholdují.
Ingredience:
- 1 limetka
- Kokosové mléko
- 1 velké zelené jablko
- Baby špenát
- Bílý jogurt
- Kostky ledu
- Snítky máty
Koktejl můžete rozdělit na zelenou a bílou vrstvu, které spolu vytvoří dokonalou kombinaci jak po stránce chuti, tak po stránce vzhledu. Pro zelenou vrstvu v mixéru namixujte 2 velké hrsti listů baby špenátu, ½ šálku kokosového mléka, 4 kostky ledu, ½ nakrájeného jablka a šťávu jedné z limetky. Směs nalijte do vysoké sklenice.
Opláchněte mixér a pusťte se do bílé vrstvy: rozmixujte ¼ šálku kokosového mléka, ½ šálku jogurtu (výborně chutná i jogurt s vanilkovou příchutí), ½ nakrájeného jablka a 2-5 čerstvých lístků máty. Směs přilijte do sklenice k zelené šťávě a ozdobte plátkem jablka.
Tip: Pokud máte rádi sladké koktejly, oslaďte každou směs před mixováním pilulkou nebo několika kapkami přírodního sladidla stévie. Pro výraznější listovou chuť můžete špenát nahradit salátem nebo kapustou.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 23 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Komentáře
25. 7. 2013 12:16