Trojbarevné řezy s krémem: Aby byl krém lehký a nadýchaný, je důležitá správná teplota surovin a tvaroh bez hrudek
28. 2. 2024 Vaření
Když se řekne trojbarevné řezy s krémem, můžete si představit řadu variant barev a chutí. A jedna je lepší než druhá. Také ta, kterou vám dnes představíme, nezklame při ochutnání ani na pohled.
Nejlepší řezy s krémem
Trojbarevné řezy krásně vypadají a její příprava nebývá složitá. Základem je těsto, které jednoduše nalijeme na plech a následně ozdobíme krémem. Navrch ještě většinou přijde závěrečná dekorace, ať už ovocem, čokoládou nebo šlehačkou. Tyto řezy krásně vypadají, proto potěší nejen při kávě v neděli, při sváteční příležitosti, ale také třeba jako pozornost, kterou s sebou vezmeme na návštěvu.
Velmi často v řezech s nadýchaným piškotovým těstem bývá pudinkovo-tvarohový krém, díky kterému je dezert lahodný a rozplývá se na jazyku.
Mohlo by vás zajímat
Pudinkový krém do řezů
Pudinkový krém by měl být hladký, nadýchaný a lehký. Aby se povedl a nesrazil se, je potřeba, aby využívané ingredience měly stejnou pokojovou teplotu. Nezapomeneme je tedy včas vyndat z lednice. Pokud bude máslo ztuhlé, může při šlehání zhrudkovatět. Máslo také nemá rádo vlhké potraviny. Proto pudink vaříme v menším množství tekutiny. Bude pak tužší a krém a krém se nejspíš nesrazí. Dáváme si také pozor na hrudky v tvarohu. Ty je lepší odstranit předem. Můžeme tvaroh protlačit jemným sítkem a po lžičkách ho přidávat do krému. Pokud budeme mít vaničkový tvaroh, je potřeba ho nechat vykapat, aby nebyl příliš vodnatý.
Nedělní oběd i dnes znamená něco výjimečného. Celá rodina se sejde u jednoho stolu, aby si pochutnala na výborném menu, které paní domu připravila. Sváteční oběd by měl být tříchodový; začínat by se…
Trojbarevné řezy s krémem
Na přípravu řezů s krémem budete potřebovat: 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g cukru, 4 lžíce horké vody, 1 šlehačku v prášku a strouhanou čokoládu. Na krém: 1/2 l mléka, 2 jahodové pudinky v prášku, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh a 250 g másla/Hery.
Jak na to? Troubu předehřejte na 170 °C. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte je do pěny. Postupně zašlehávejte horkou vodu. Vmíchejte mouku a nakonec sníh z bílků. Plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypte ho moukou. Nalijte na něj těsto, vložte do trouby a upečte.
Upečený korpus nechte vychladnout. Připravte si pudinkový krém tak, že z mléka a pudinkových prášků uvaříte v hrnci hustý pudink. Nechte ho vychladit. Nechte povolit tuk. Do studeného pudinku našlehejte cukr, máslo/Heru, vanilkový cukr a tvaroh. Pokud chcete výraznější barvu krému, můžete přidat pár kapek potravinářského barviva.
Po vychladnutí potřete korpus pudinkovým krémem a na krém natřete vrstvu šlehačky, kterou připravíte podle návodu na sáčku. Na povrch dezertu nastrouhejte čokoládu. Nechte v chladu ztuhnout, a pak pokrájejte na řezy.
Náš tip: Připravit si můžete i výborné rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem podle tohoto videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!
Desatero rad na téma dortové krémy: Nadýchaný krém dodá moučníku luxusní vzhled
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05