Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fastfoodové jídlo je téma samo o sobě, ale Eliška se rozhodla, že otestuje jeden segment, který je u mnohých strávníků velmi populární, a to kuřecí hamburger. Navštívila proto tři podniky a vyzkoušela, jakým způsobem připravují svou drůbeží specialitu.

Speciální srovnávačka

Tentokrát se Eliška nevypravila do terénu, aby čtenářům webu Toprecepty.cz poskytla tip na konkrétní podnik a pokrm, ale udělala porovnávačku kuřecích burgerů ze tří celosvětově známých fastfoodových řetězců.

V McDonald’s, vybrala naše redaktorka McChicken, v KFC zvolila tradiční Zinger a z nabídky Popeyes vyhrál jejich Chicken Sandwich. Tentokrát Eliška pojala svou reportáž opravdu netradičně, a proto ani testování neproběhlo přímo v restauracích, ale v parku na lavičce. Takové prostředí se totiž k rychlému občerstvení skvěle hodí.

Mekáč s rozemletým masem

Prvním testovaným kuřecím burgerem byl McChicken z „Mekáče“. „Kdo nezná, kuřecí smažená placka, majonéza a nasekaný salát,“ seznámila Eliška s produktem ty, kteří ho ještě neochutnali. Jak reportérka upozornila, maso je rozemleté, stejně jako v nugetách ze stejného rychlého občerstvení. Přesto je podle jejího názoru chuťově „fajn“, i když je „placka trošku sušší“. Vše totiž vyrovná majonéza.

Suchý burger v KFC 

V KFC si Eliška vybrala Zingera, který je podle jejích slov složením hodně podobný svému „kolegovi“ z McDonald’s. Po prvních pár soustech, která naší redaktorce přišla sušší, však uznala, že maso v burgeru z KFC je lepší než v prvním testovaném burgeru, navíc se jedná o „hezký kus kuřecího prsa“.

Okurka, bulka i velikost 

Posledním burgerem, který Eliška vyzkoušela byl Chicken Sandwich z Popeyes, řetězce, který si premiéru v České republice odbyl na začátku listopadu 2023. Burger zprvu naši redaktorku překvapil svou velikostí, poté i složením, protože místo salátu, který našla v obou předchozích produktech, byla tentokrát kyselá okurka.

„Tohle je chuťově úplně jiné, i vlastně, co se týče masa i strouhanky,“ ohodnotila Eliška s tím, že majonéza je ovšem podobná. Ocenila i máslovou bulku. „Maso je osmažené, vypražené, nemám co vytknout,“ ocenila naše redaktorka.

Nováček vítězem

V konečném chuťovém hodnocení proto Popeyes se svým Chicken Sandwichem za 125 korun získal pomyslné zlato. Na druhém místě skončilo KFC, kde za Zingera dáte 117 korun a třetí se umístil burger z McDonald’s, kde McChicken pořídíte za 99 korun

Náš tip: Pokud máte rádi fasfoodové pokrmy, připravte si podle našeho videoreceptu skvělé kuřecí stripsy:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Naposledy jste si prohlédli