Kocovina? Dostaňte se rychle do formy!
7. 3. 2017 Životní styl
Máte za sebou divokou noc, ve které jste to přehnali s alkoholem. Žádný strach! Ráno to na vás nemusí být poznat! Dejte si snídani, která je napěchována živinami, které vaše tělo právě potřebuje, a poraďte si s nepříjemnou kocovinou raz dva.
1. Potraviny bohaté na draslík
Alkohol vyčerpává vaše přirozené zásoby elektrolytů v těle, což je důvod, proč se cítíte tak hrozně. Dostaňte je zpátky vhodnou snídaní. Na draslík jsou bohaté zejména banány, kiwi a špenát. Smíchejte všechny tyto tři dobroty s řeckým jogurtem a udělejte si lahodné smoothie.
2. Vejce
Vejce obsahují množství aminokyselin, které podporují funkci jater a navíc dokážou zahnat bolesti hlavy. Pokud vejce smícháte se zeleninou (například špenátem), zvýšíte tak příjem antioxidantů, což vašemu tělu velmi prospěje.
3. Avokáda a rajčata
Kocovinu rychle zažene i avokádo, které je napěchováno vitamínem B6, vlákninou, zdravými tuky a karotenoidy. Avokádo opět můžete použít do smoothie, do kterého ideálně přidejte i rajčata, které obsahují protizánětlivý lykopen a dostatek vitamínu C.
4. Slepičí polévka
Slepičí vývar je univerzálním lékem na nejrůznější neduhy včetně kocoviny. Vývar je neuvěřitelně hydratační a navíc prospěje vašemu trávení. Pokud neholdujete masu, dobrou službu vám prokáže i miso polévka.
5. Celozrnný toast s medem
Celozrnný toast s medem je vynikající a chutnou snídaní, která rychle obnoví hladinu cukru v krvi a nakopne vás energií. Tuto sladkou dobrotu si naordinujte zejména tehdy, když se vám zvedá žaludek.
6. Ovesná kaše
Jedna miska ovesné kaše vás po prohýřené noci doslova spasí. Obsahuje totiž vše, co vaše tělo zrovna potřebuje – vitamíny skupiny B, hořčík, vápník, železo i vlákninu.
7. Fazole
Fazole jsou plné vlákniny a mají vysoký obsah hořčíku. Jsou výborným jídlem při kocovině, nebo naopak před pár skleničkami alkoholu – popíjení pak zvládnete bez úhony.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbené kokosky jako od cukráře. Mohou být měkké hned po upečení
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Kofilové slzičky: Jak připravit křehké linecké cukroví s čokoládovo-kávovou náplní
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Komentáře