Den trhaného vepřového masa
Národní den
Den trhaného vepřového masa připadá každoročně na 12. října. Připravit tento typicky americký pokrm není žádná věda. Nejlepšího výsledku dosáhneme pomalým upečením nebo grilováním kořeněné vepřové plece tak dlouho, až se maso doslova rozpadá a lehce pomocí vidličky či speciálních “drápů” na trhání masa oddělíme jednotlivá vlákna od sebe.
Vepřové patří v ČR mezi nejoblíbenější druhy masa, a není se čemu divit. Nejen že je vepřové v obchodech k dostání poměrně snadno a za dostupnou cenu, je také velmi prospěšné našemu zdraví. Jeho biologická hodnota je dokonce vyšší než u hovězího masa. Obsahuje vitamíny skupiny B a velké množství železa, draslíku, selenu a zinku.
Jak připravit trhané maso?
Pokud nemáte gril, maso jednoduše upečete v troubě nebo v pomalém hrnci.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den trhaného vepřového masa?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové