Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě

Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup. Ani po letech není potřeba ji vylepšovat. Jelikož je velmi sytá, bez pochyby může nahradit hlavní chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

25. 2. 2010 15:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 854 kJ / 1 399 kcal
Bílkoviny67,15 g
Tuky75,15 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 6,63 g
Sůl16,00 g
Sacharidy101,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vita K.

3. 12. 2021 21:50

Je skvela , ted jsem dovaril … ale vynechal jsem maggi to se u nas nevede a nikdy vest nebude ????????????????

jan.alois jan.alois

25. 3. 2017 12:06

nejsemzadnemaslo: Právě že je původní .Jediná změna je že babička dávala maso z uzených žeber. A zelí z vlastního sudu.

nejsemzadnemaslo

25. 3. 2017 09:20

V čem byl původní recept jiný? Taky bych ji ráda udělala takovou, jakou si pamatuju =)

Martina

16. 11. 2016 12:08

Právě doděláno a úžasná,moc chutna zatim dostane jen nejmepši a zbytek až dorazi ze školy,pro mě je to nebe v hubě děkuji

maiva maiva

22. 10. 2016 19:02

Dobrá polévka, dík za připomenutí:-D:yes:

jan.alois jan.alois

22. 10. 2016 18:50

atka49: Také koukám ,že nám to tu skřítci nějak vylepšily. Už mně to ani nebaví psát další recepty. :no:

atka49

22. 10. 2016 01:59

Tak tuhle polévku jsem již vařila několikrát,teď jsem se na ni chystala znova a moc mi chybí původní popis receptu.Ten byl tak skvělý jako ta polévka.Škoda té nové úpravy.

Petra

30. 11. 2015 12:48

Zelňačku dělám víceméně stejně, jenom nedávám ocet, stačí lák ze zelí. Ještě přidávám 1 bobkový list a 1-2 stroužky česneku.

Eficka82

30. 11. 2015 11:15

Jinou už nevařím;-)

InFernet

7. 11. 2015 14:12

Tak jsem ji dnes zkusil uvařit a vážení - to je opravdu dobrota. Kdo milujete polívčičky, určitě zkuste tuto. Díky za recept, brachu. :yes:

SKLAR

17. 3. 2015 19:04

Výborná polévka,vůči receptu sem si nedovolil nic měnit.Kdybych jí zahustil,nebyla by skleněná.Použil sem lovečák,což bylo doporučeno.U mě 100 procent!Recept sem dal pan kuchař!:-K:-):-K:-)

lenulinka.or

3. 2. 2015 14:03

Tak to je žrádlo :-))
Díky za recept, babča jí dělala taky. Bohužel už mě ji nestihla naučit.

Mirk

11. 1. 2015 12:52

Pane Alois to je basta az mi tecou sliny :-p

Ester71

29. 12. 2014 18:31

Dnes jsem ji dělala poprvé a je vynikající :yes:

petr325

9. 4. 2014 12:33

Právě jsem ji dodělal a je vynikající! Mám ji cca 3 litry, ale jak tu píšete - dlouho nevydrží :-)

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelnice s klobásou zelnice nejlepší zelňačka babiccina zelnacka polévka cacarka zelnice s klobasou recept cacarka polévka zelnice recept červená zelnice červená zelnice s klobásou polevka zelnice polévka skleněnka zelnice polévka nejlepší zelňačka recept recept zelnice zelnice z kysaného zelí skleněnka polévka recept na zelnici zelnice sklobasou luxusní zelnačka

Suroviny: čabajka, cibule, sádlo, zelí kysané, ocet, brambory, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, kmín celý, bobkový list, koření, vývar masový

TopRecepty.cz

Babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6nq