Kokosovo-kefírová buchta
Výborná buchta s příchutí kokosu je vláčná a kyprá díky použití zakysaného mléčného výrobku při přípravě. Bude skvělá, pokud ji ještě na povrchu polijete čokoládovou polevou a posypete trochou strouhaného kokosu.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 15 844 kJ / 3 787 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,26 g |
Tuky | 158,32 g |
Vláknina | 38,70 g |
Cholesterol | 558 mg |
Sodík | 789 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 478,90 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2020 11:43
O rok později - opět došlo na pečení této buchty, jako vícekrát během roku. Použila jsem zase borůvky, ale na čokoládovou polevu nebyla chuť - v poslední době byla víckrát. Zkusila jsem malou změnu - místo prášku do pečiva jsem použila kypřící prášek do perníku, pokladla jsem opět borůvkami a po upečení ještě horkou buchtu posypala oslazeným kokosem, propíchala na mnoha místech špejlí a zalila asi 1/4 l sladké smetany 30%. Nechala jsem v chladu do druhého dne vsáknout a propojit. Výsledek je opravdu vynikající.
11. 12. 2019 11:03
Buchta je opravdu výborná, už ji nějaký čas dělávám. Včera jsem dostala čerstvé borůvky a zkusila jsem jimi posypat povrch buchty před pečením. Dál jsem postupovala klasicky - čokoládová poleva a když trochu zatuhla, posypala jsem buchtu kokosem. Jelikož ta kombinace nás všechny příjemně překvapila, chci se s Vámi o ni podělit a přidávám fotečku.
28. 8. 2015 16:38
Dávám receptu nej hodnocení,já jsem ještě udělala trochu změnu do těsta jsem ruzně pokladla piškoty (dva piškoty spojené marmeládou) a po upečeni jsem propíchala a polila pudinkem -super byla vynikající... rodině chutnalo takže díky za receptík
25. 1. 2014 21:04
Buchta byla výborná! Sladká akorát
8. 12. 2012 20:32
5.fox@seznam.czJá jsem pekla kefírovou buchtu na plech často a oblíbená poleva - jako na perník, buchta byla pak příjemně sladko kyselá , samo za podmínek že je dost sladká, četla jsem komentář že je málo sladká dle receptu, nyní se také poohlížím, vlastní recept bohužel již nemám, ale citronovou polevu s cukrem - ještě na teplou buchtu doporučuji, je to osvěžující a hodí se chuťově. Příjemné pečení D.
29. 5. 2012 12:32
Těsto není vůbec sladké:/.. Ve většině receptů na kefírovku je mouka ve stejném poměru jako cukr.. Už vím proč. A to jsem dala o něco víc než je v receptu. tak příště.
6. 11. 2011 18:23
Tak jsem zvědavá, právě jsem ji vytáhla z trouby. Místo čokoládové polevy jsem použila řídkou část třešňového džemu kteou jsem natřela na ještě horkou buchtu a posypala kokosem. Abych tam dostala něco trochu kyselého ... tak se těším na snídani ... no ... možná ještě dnes ochutnám ...
13. 3. 2011 15:47
Opravdu moc dobrá! Dávám podmáslí a 3 vrchovaté lžíce hodně tmavého kakaa Z podmáslí mi přišla lepší.
13. 12. 2010 19:13
Kefír je v balení po 500 ml.
13. 12. 2010 19:11
miluju kefirovou buchtu!! vyborna vzpominka na detstvi!!
Muzete mi nekdo napsat, kolik ml je kefir?? ziju v zahranici a nemam predstavu....250 ml?? dekuju!!!!
Muzete mi nekdo napsat, kolik ml je kefir?? ziju v zahranici a nemam predstavu....250 ml?? dekuju!!!!
13. 9. 2010 16:29
Lidičky, dneska jsem to pekla taky, ale trochu podle jineho receptu... a myslím že to i sníme
22. 7. 2010 08:40
je moc dobra mam ji moc rada dnes ji pecu s vemu priteli
25. 6. 2010 08:55
také přidávám k oblíbeným miluji kefírové buchtiny dávám1+
17. 2. 2010 13:50
po prve se me to nejak nepovedlo,ale druhej den byla lepsi:)
no a jak sem ji pekla ted pres vikend,tak to bylo o mnoho lepsi..ted si to dame castejc:))fakt dobra,levna a ted uz bude aj oblibena!
no a jak sem ji pekla ted pres vikend,tak to bylo o mnoho lepsi..ted si to dame castejc:))fakt dobra,levna a ted uz bude aj oblibena!
2. 4. 2009 06:47
Pekla jsem a povedlo se.Vždy,když jsem dělala buchtu z kefíru,tak mi popraskala,ale dnes ne.Děláme si kefír sami doma a tak jsem ho zpracovala do této buchty a jen cukrovala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 19 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 59 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: nejlepší kefírová buchta s kokosem buchta z podmasli buchta z kyšky buchta z kefírového mléka jogurtová buchta s kokosem recept na kefírovou buchtu buchta s kefírem buchta s kokosem acidofilní buchta černá buchta s kokosem hrníčková buchta s kokosem buchta s podmáslím vyborna buchta z kysky hrníčková buchta z podmáslí buchta s kyšky černá buchta na plech s kefírem dietní buchta poleva na kefirovou buchtu hrníčková buchta z kyšky buchta s podmaslí
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, kakao, prášek do pečiva, podmáslí, olej, vejce, kokos, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová, kokos
Kokosovo-kefírová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gN3
16 názorů