Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Seitan=glutén=pšeničná bielkovina.
Používame ako mäso.
Recept na domácu výrobu som kedysi vystrihla z novín, výstrižok som nemohla nájsť, ale popisujem, ako ho vyrábam ja.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2015 15:50
Řekla bych, že jen 250 g.
8. 3. 2015 14:23
Roman Uhrin v kuchařce "Zdravá kuchyňa v praxi" popisuje výrobu seitanu z HLADKÉ mouky a na kurzu u něj jsme ho také z hladké vyráběli.
27. 5. 2013 12:14
3. 2. 2013 17:30
3. 2. 2013 17:23
31. 10. 2012 20:58
Niekedy aj ja mám záchvaty zdravej výživy, vtedy si spomeniem na toto. Rodina to každopádne prijala priaznivejšie ako sójový texturát.
31. 10. 2012 20:46
31. 10. 2012 20:32
31. 10. 2012 20:29
25. 10. 2012 20:07
25. 10. 2012 12:35
18. 3. 2012 19:00
rado se stalo,
jeste chci dodat je vhodne seitan v tom laku po uvareni nechat luhovat 2 dny, aby byla vyraznejsi chut, seitan tuto chut dobre nasaje. Lak je proto vhodne silneji okorenit nebot seitan nechutna po uvareni nijak.
17. 3. 2012 18:32
17. 3. 2012 17:24
pro 2 osoby
250 dkg mouky
150 ml vody
a udelat testo - priblizne 10 minut zpracovat (hnetnout) az je testo vlacne, nechat 30 minut ve vlazne az teple vode odpocivat. Pote v teto vode zacit hnetnout az co nejvice vyplave bila (mlecna) barva mouky, dat do dalsi teple vody a nechat 5 minut odpocivat a zase ho propracovat a tento postupa se dela asi 5x az je voda cira.
Pak ho dat do pripaveneho laku (lak si muzeme upravit dle chuti), kousky seitanu dle potreb bud nakrajet nebo udelat tvary dle predstav
a nechat prvnich 10 minut silne varit a az pote zmirnit plaminek a nechat pomalu klokotat asi dalsich 30 minut. Pak dat do mensich zavarovacek s vickem, zalit lakem a dat do lednice. Vydrzi to asi 14 dnu. Muze se take dat zmrazit, pak mame stale neco v zasobe.
LAK:
1/2 litru vody
pulku cibule
1 strouzek cesneku
bobkovy list
sojovou omacku nebo worcestr,
sul, pepr
jinak zde si muzeme udelat lak dle chuti a take podle toho co z nej budeme varit.
17. 3. 2012 17:14
Vyborna alternativa k masu a tak jednoducha na vytvoreni.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak vyrobit seitan domácí fondán seitan recepty seitan mouka seitan výroba špekáčků seitan recept vyroba domácího fondanu výroba domácích špekáčků domácí špekáčky výroba domácího salámu domácí sojanéza recept výroba šmakouna domaci salam jak vyrobit šmakouna domácí fondan recept jak se dělá seitan výroba riccoty recepty ze seitanu výroba šunky
Suroviny: mouka polohrubá, voda, sůl, cibule, omáčka sojová, libeček
Seitan pro Lucasinku - domácí výroba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WLz
27 názorů