Králík s černou omáčkou
Suroviny
Porce: CCa 6 - 8 podle velikost
Nutriční hodnoty
Energie | 9 670 kJ / 2 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 252,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 4,80 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 0,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jo a ta rada ? Pokud myslíš, dej tam smetanu a je to skoro na smetaně. Varuju, nedělej to, raději tam přidej lžíci brusinkového kompotu nebo zavařeniny. Přidávej opatrně, zamíchej, ochutnej, přidej kousek másla. Dělám tu omáčku už léta a nedávám nic z rady. Máme rádi - čím víc hořká, tím lepší, ale ne spálená. Chce to čas, někomu napoprvé nezachutná, jiný už nikdy neuvaří jinou. Simča určitě dodá foto, díky a polibek za tu službičku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2015 13:45
Je vynikající. Trošku nahořklá ale jinak dávám za bod. Pochutnala jsem si.
30. 11. 2011 08:54
dělávám kuře načerno,králíka si určitě nechám na neděli,mňam
30. 11. 2011 07:47
Hella: Není to tak ,nepíšu připálená a také nepíšu švestky, ani povidla. TO je uplně jiný recept. A nějaký keci o rakovině to sem netahej ráno otevři okno zhluboka se nadýchni, aspoň dvakrát a máš na ni zaděláno. Pokud se ti rececept nelíbí tak to nevař. Pravidlo je takové ,recept je originál a pokud ho někdo upraví tak to už není to co je ,nebo bylo psáno.
30. 11. 2011 06:53
No teda mně se recept líbí...a připálená zelenina? Však se píše, že to nemá být spálené....i guláš musí být přece krapet "připálený", jinak to prostě není ono. Dávám bod a určo zkusím, králíka můžu
29. 11. 2011 23:22
Takto připravenou omáčku jíst, to je jako si koledovat o rakovinu. Připálená zelenina je silně karcinogenní a jestliže tobě chutná, je to tvůj problém. Název Černá omáčka se jí neříká proto, že by byla připálená, ale protože tu barvu získá přidáním sušených švestek a povidel.
29. 11. 2011 22:43
jan.alois: ihlou vobec...robim ze si *predvrtam * dieru nozom a potom rozsirim tu dieru prstom, ja som raz aj zabudla na tu slaninu v mraznicke...ako radi rebeka..taka bola tvrda ako skala...ale prsty som mala tiez ako vytiahnute z klepca...ale ved vzdy si poradime no nie?
29. 11. 2011 21:31
taky lze slaninku nakrájet na špalíčky a ty vložit na cca půl hoďky do mrazáku..špikování jde pak jedna radost
29. 11. 2011 21:25
vybusna:no tak vezmi delší uzký můž udělej vpich zatáhni aby to řízlo a pak tam strč špek dělám to tak stále. Nešpekuji jehlou na předek to strčím pod nohu nebo to do špeku zabalím a je to stejné
29. 11. 2011 21:07
tak ja som minule po prvykrat spikovala kralika a bola som prekvapena, ako to tazko islo...z toho spikovania som bola unavena ako kon
29. 11. 2011 21:03
Ha,mňamózní recept na králíka.Určitě odzkouším,nejlepší přílohou je knedlík,že?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 6 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 9 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 3 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Už jste se setkali s pojmem "krém Chantilly" a nevíte, co se skrývá za honosným názvem? Hned vám to vysvětlíme
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: černá omáčka co s připálenou omáčkou králík s omáčkou králík načerno králík na omáčku černá omáčka recept králík v černé omáčce cerna omacka s kralikem maso s černou omáčkou králík s pepřovou omáčkou připálená omáčka králík na černé omáčce omáčka z králika recept na omáčku z králíka připálená omáčka omacka na cerno recepty omačku z králíka králík recepty kralik,vcerne,omacce ralik s omackou
Suroviny: maso králičí, špek, cibule, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, mouka hladká, sádlo
Králík s černou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X7G
10 názorů