Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková kaše (DlabemeZdrave)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 1. 2013 13:03

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 356 kJ / 324 kcal
Bílkoviny8,11 g
Tuky14,54 g
Vláknina4,03 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy38,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.facebook.com/dlabemesmishkou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

21. 1. 2013 12:34

jajikpusik, jak velkou moudrost jsi vyslovil, diky a neboj, ja uz vim a tudiz se chovam a ostatni budou nasledovat.5

jajikpusik jajikpusik

21. 1. 2013 12:13

Dámy já jsem pěstitelem pohanky a také jejím milovníkem. Dovolím si přidat pár poznámek. V surovinách tohoto receptu je instantní pohanka, tudíž pozor! Nevařit! S tím zásadně nesouhlasím, doporučuji jen smíchat s horkým mlékem. Pokud jí necháte přejít varem, ztratí se Vám vše dobré.
No a aby jste to zlato, co v sobě pohanka má, rutin, využili jak se má, je třeba pohanku konzumovat se syrovou zeleninou či ovocem. Vitamín C totiž účinek násobí.
My pohanku dodáváme do Pohankového mlýna ve Frenštátu p. R., je to totiž jediný mlýn u nás, který jí zpracovává šetrně, tak jak se má a navíc velice dbají na to, v jakém stavu jí dodáme. ( jinak www.pohankovymlyn.com ), mají i e-shop. No a také vydali kuchařku, není drahá zkuste jí.
A ještě si dovolím přidat jednu radu, kupujte jen světlou, nikoliv červenou pohanku, ta se totiž loupe při teplotách nad 200°C no a to je úplné znehodnocení tohoto pokladu.
Jinak se prosím nehádejte;-(, každý ať se řídí podle svého, protože jedině tak mu bude chutnat. :-))
No a kdyby Vás o pohance ještě něco zajímalo, ozvěte se.:-)

tejaja tejaja

20. 1. 2013 09:25

IvanaLK: Si na omyle. Je dokázané, že surová strava ( len surová ) nie je tak zdravá ako sa pôvodbe predpokladalo. N iektoré potraviny potrebujú tepelnú úpravu, aby naše telo vedelo z nich vybrať to, čo potrebuje. Treba čítať aj nové poznatky.
P.S. Nikto ti nevnucuje svoj spôsob stravovania, tak nevnucuj ani ty svoj.

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

19. 1. 2013 22:18

Anna Kocikova:Někdo si to plete s instantní pohankovou kaší, ale toto je jen čistá pohanka, ale jemná, takže se nemusí vařit, jen stačí zalít horkým mlékem ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 1. 2013 20:34

Pohanka je u nás oblíbená hlavně ve slané verzi:-pAle takto přiravená se mi také líbí:-K:-p:yes:Jen ji neznám jako"instantní"

aaadobromila

19. 1. 2013 15:09

DlabemeZdrave: Máš můj obdiv a souhlas! Záleží každopádně na porcích, pravidelnosti a pohybu !!! Nikdy nestačí jen jíst málo a zdravě, pokud člověk chce sundat... ;-) A máš pravdu, hodně dělá také psychika! :-K

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

19. 1. 2013 14:21

Jana Remkova: Obilné mléko je k dostání dnes už v každé zdravé výživě. Jsou různá: ovesná, špaldová, pohanková, rýžová... my jsme si oblíbili ovesné, ale jde použít kterékoliv. Jen je třeba dát pozor na výrobce, jelikož i ve zdravé výživě se objevují éčka :-// Já kupuji OvesMilk od TopNatur

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

19. 1. 2013 14:15

Ono záleží na přístupu a hlavně názorech každého z nás, někdo považuje za zdravé, když se nacpe u McDonalda hranolkama a jiný zase nestrčí do pusy nic kromě čerstvé zeleniny a ovoce. Já rozhodně nebudu tvrdit, že mé recepty jsou nejzdravější a dietnější, ale připravuji je pro sebe a mé děti s láskou a věřím, že dělám pro naše tělíčka a zdraví správně. Co se týče diety, je to opět otázka postoje. Já od během 4 měsíců, co jsem postupně přešla na zdravější stravu zhubla 14kg, aniž bych se o to snažila, takže určitě mé recepty nepatří k nějakým kalorickým tloustnoucím bombám, ale nic se nesmí přehánět ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 1. 2013 13:56

Mi pohanka chutná, ale neznám ovesné mléko a těžko ho asi seženu, možná ve zdravé výživě.

lencas: Dietnější ano, kdyby tam nebylo máslo. Med nevadí!!;-)
Tvůj blog rozhodně navštívím!;-)

IvanaLK

19. 1. 2013 13:53

Zdravé není nic, co je tepelně upraveno, asi tak..Dietnější? Jak to myslíte? :-D Pro trávící systém nikoliv.. Přidejte k tomu alespoň talířek čerstvého ovoce a nějaký smysl to mít bude :-):yes:

lencas

19. 1. 2013 13:36

vypadá to úžasne, taky jsem pohanku nikdy nejedla , valstne ani ovesné mléko :-)
jen dotázek to jsou receptíky zdarvé asi ,ale i dietnější?

BILKOVAI BILKOVAI

19. 1. 2013 13:12

Nikdy jsem pohanku nejedla, přestože se už dlouho chystám ji vyzkoušet:-8 Super:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohankový mlýn frenštát p.r. šmajstrla pohanková kaše pro děti obilná kaše recept domácí pohanková kaše pohanková kaše obilné kaše recept na pohankovou kaši pohanková kaše instantní recept pohanková kaše instantní recepty obilne kase recepty pohanková kaše pro miminka - recept pohanková kaše recept pohanková kaše instantní obilné kaše recept instantní pohanková kaše recept pohanková kaše bez mléka instantni pohankova kase jak připravit pohankovou kaši recepty na obilné kaše pohanková kaše šmajstrla

Suroviny: mléko obilné, kaše pohanková, máslo, rozinky, ořechy piniové, med, skořice

TopRecepty.cz

Pohanková kaše (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJYk