Povidlové knedlíky - připečené blbouny
Suroviny
Porce: 12-14 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 5 998 kJ / 1 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,33 g |
Tuky | 24,39 g |
Vláknina | 10,98 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 251,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotopostup možno pozrieť na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/02/parene-buch...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2014 16:35
Jejda, Vy ste ma všetci teda riadne prekvapili Netušila som, že sa Vám tie blbouny takto zapáčia ale samozrejme sa tomu teším Ja som ich tiež teraz robila len prvýkrát a predtým som robievala v paráku. Vyskúšajte, hlavne Vy, čo máte nostalgické spomienky no a ak chcete podrobnejšie, u mňa v blogu. Všetkých Vás zdravím
8. 2. 2014 17:15
Nikdy jsem o ničem podobném ani neslyšela. Povidla mám moc ráda, při pohledu na talířek...Musím co nevidět vyzkoušet.
8. 2. 2014 11:36
to dělávala moje babička,byly úžasné,určitě je udělám.ztotožňuji se srettkou
8. 2. 2014 09:15
Jarka D.: Toto sa podlieva vodou, aby vznikla para a buchty sa uvarili v pare. To, čo spomínaš ty, som ešte nepočula, nepoznám - nepripaľuje sa to? Z mlieka sa má vyrobiť tiež para?
7. 2. 2014 22:35
Věřte, jsou moc dobré! tento recept jsem dostala kdysi od spolupracovnice někdy v 90letech, ale ona tam podlévala jen oslazené mléko s máslem po částech, žádnou vodu. Dělala jsem asi dvakrát, měla jse na to takový silný kastrol, ale ten se mi při nějakém vaření připálil tak akorát na vyhození, pak se mi ztratil i recept. Jsem moc ráda, že je tady. Díky autorce a posílám Teď mám na prázdninách vnuky, tak jim je udělám. Dostala jsem k Vánocům silnostěnný kastrol uvnitř s keramikou a hlavně nepřipaluje se! Tak jim je uvařím a naplním je třešňovou klevelou (příšerně dobrá, dělala jse loni prvně)!
7. 2. 2014 21:39
Bombaaa! Uzasny, to jsem nikdy nevidela. Kynuty knedle, a jeste s povidly, ohhh moje detstvi! A ted to ma jeste tresnicku na dortu - cili krupani na spodku, to je genialni! Bod A ten nazev pripeceny blboun
7. 2. 2014 20:53
Uzasne knedle, tez neznam a ziram na tu krasu, musi to byt neuveritelne dobre.
7. 2. 2014 20:29
Moja mamka toto robila. Opiekla spodok buchty, potom šupla pol naberačky vody, priklopila a parila...ja som nenašla odvahu to nikdy skúsiť, robila som vždy len na pare. Ale tie krásne do zlatava vypečené a chrumkavé spodky buchty, nad tým jemné cesto s povidlím, od mamky sú nezabudnuteľné.
Krása, ďakujem za spomienku.
Krása, ďakujem za spomienku.
7. 2. 2014 20:22
Laik se diví,odborník žasne....tohle musím brzo vyzkoušet
7. 2. 2014 20:13
Zírám na ten postup. To jsem nikdy neviděla, já je jen vařím nad párou. Ta připečená kůrčička musí být obzvlášť chutná
7. 2. 2014 20:04
bože za co? mám oupně pavlův reflex slintám a hltám naprázdno. povidla miluju, knedle též. ježiš já mám na to takovou chuť
p.s.pro mne se smaženou strouhankou
p.s.pro mne se smaženou strouhankou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 59 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 3 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: povidla do knedliku knedlíky blbouni knedlíky blbouny blbouni knedlíky knedle s povidly kynuté knedlíky s povidly nad parou knedliky s povidly pividlove knedliky povidlove.knedle povidlove knedlíčky recept knedlíky s povidlama knedlespovidly povydlové knedlíky blbouny s tvarohem a povidly dobré povidlove knedliky knedlík blboun povidlove knedlíčky knedlik s povidla blbouni recept nad párou blbouny s povidlym
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí, cukr krystal, sůl, žloutek, olej, voda, mouka, olej, povidla švestková, mák, cukr moučkový, máslo
Povidlové knedlíky - připečené blbouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WvAE
11 názorů