Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti. Příprava není složitá a navíc nemusíte čekat na kynutí těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 532 kJ / 3 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,96 g |
Tuky | 178,09 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 430,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31 cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 5. 2022 08:31
recept na těsto používám víc než 50 let, původně byl na kulaté "moravské" koláčky ale hodí se na rohlíčky, hřebeny , velký koláč na plech, vázané koláčky i svatební koláčky - je to universál na všechno a vždy je vše dobré.
4. 3. 2022 23:42
Pani Mirko, vcera jsem tady objevila vase testo, precetla jsem si co rikaji holky v diskusi a rozhodla jsem se, ze to taky vyzkousim. Dneska jsem se do toho pustila. Ziju na Floride, takze je tady obrovsky problem sehnat cerstve drozdi, takze jsem pouzila susene. Pul hodiny me trvalo, nez jsem si vypocitala, kolik tech kvasnic mam pouzit. Pak jsem zase hledala kolik cukru krystalu nahradi 2,5 kostky. Ani tvaroh nebyl v obchode, jen cottage cheese, takze jsem pouzila smetanovy syr "President". Rozmixovala jsem ho s maslem, pridala jsem trochu bananoveho pudinku (za studena), abych to zahustila, vmichala jsem do toho rozinky, mlety cukr, vanilku a citr. kuru. Pouzila jsem jen 1/3 receptu, takze kdyz jsem vystlala dno dortove formy testem, tak mi jeste zustalo trochu testa. Udelala jsem z nej 3 Dvojctihodne kolace. Zabalila jsem do nich nejdriv ten - "jakoze" tvaroh, nahoru jsem dala jahody a drobenku. Uz jsem kolac ochutnala a je vynikajici! Ten velky kolac jeste chladne vyndala jsem ho pred chvili z formy. Tam jsem rozetrela na testo, ten muj spesl tvaroh a na to jahody, boruvky, samozrejme taky drobenku. Vase testo zvitezilo nad vsemi ceskymi a americkymi testy! Jine uz delat nebudu. Diky moc za recept! Mejte se moc fajn! Mirka
24. 5. 2020 15:08
pohoda.b@post.cz: napodobenina čeho? Rozhořčení si žádá vysvětlení. Recept je kladně hodnocen a při pohledu na počet sdílení je jasné, že s ním byli uživatelé spokojeni. I negativní hodnocení může být přínosné. Ale mělo by to mít regulérní opodstatnění
24. 5. 2020 13:18
pohoda.b@post.cz: Tento koláč jde se mnou už hezkou řádku let a vím jak těsto funguje. Rozhodně to není žádný ala linecký jak vy píšete. Už při pohledu na suroviny je to zřejmé. Pokud se vám koláč nepovedl, tak napište co se vám nezdá a pokud nechutná, tak ho znovu nezkoušejte a jistě najdete lepší recept. Kritika bez odůvodnění, není relevantní.
24. 5. 2020 12:53
pohoda.b@post.cz: Môžete povedať, čo je na ňom nie dobré, že už nikdy? Čo vám nechutilo, pracovalo sa zle s cestom alebo iný dôvod? Aby sa poučili tí, ktorí chcú koláč robiť. Ďakujem.
24. 5. 2020 12:17
Tento koláč už nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je to horší napodobenina nežli linecký. Ale proti gustu..........
15. 1. 2018 21:50
Radinka: těší mě, že koláč chutná.
15. 1. 2018 15:23
Koláč je skvělý......dala jsem směs meruněk a švestek, které jsem ještě prosypala hnědým cukrem, navrch posypku a jemně jsem posypala perníkovým kořením a mandlemi.
6. 7. 2016 20:27
Mirko, k tomuto receptu se ráda a často vracím. S těstem se krásně pracuje. Děkuji
20. 5. 2012 11:15
Těsto tvárné, příjemně se s ním pracuje. Koláč jsem dělala meruňkový. Supr posílám bod
6. 5. 2012 10:02
neco bylo spatne, delala jsem z polovicni davky a testo bylo strasne lepive, pridavala jsem mouku a stejne se s nim nedalo poradne pracovat :(
18. 9. 2011 11:06
Bystrousko, děkuji.
13. 9. 2011 07:22
Pekla jsem z poloviční dávky na velký plech koláč s tvarohem a ostružinami. Bylo to moc dobré, ani jsem to nestačila vyfotit. Přidávám pochvalu a samozřejmě bod
17. 8. 2011 13:21
Sarovko, děkuju.
3. 8. 2011 10:34
Mirko, je mi líto, že nelze přidělit další bod. Včera jsem se k tomuto receptu vrátila po delší pauze. Koláč jsem dělala švestkový. Je naprosto úžasný S těstem se krásně pracuje a příjemné je rozpočítání surovin podle množství Ještě jednou díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 22 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 22 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 23 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno 17. 4. 2024 07:36
Právě bylo uvařeno:
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 4 minutami
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 10 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 10 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 11 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 11 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový koláč nejlepší rebarborový koláč kynutý rebarborový koláč s tvarohem rebarborový koláč recept rebarbora recepty rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem kynutý koláč kynutý koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý meruňkový koláč kynuté koláče nejlepší koláč z rebarbory nejlepší recept na rebarborový koláč rebarborový táč rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý koláč na plech recept na rebarborový koláč kynuty kolac bez kynuti táč s rebarborou meruňkový táč nekynuty
Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr, vejce, žloutek, droždí čerstvé, mléko, sůl, bílek, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, marmeláda, rebarbora
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
50 názorů