Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipánová hmota - varna

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 10. 2009 21:26

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 818 kJ / 3 064 kcal
Bílkoviny17,74 g
Tuky60,40 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy610,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Uvedené množství mi stačilo na potah dortu o průměru 24 cm a na ozdobičky, ještě mi kousíček zůstal.

Hmota prý údajně vydrží týden v lednici.

Velmi dobře se mi s ní pracovalo, velmi nám i chutnala. Je to levná náhražka marcipánu, přitom plnohodnotná.

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

cook.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

PetraSt

10. 3. 2024 19:57

Super recept, mnohokrát lepší než kupovaný marcipán! Děkuji

Mracek13

16. 4. 2023 19:55

Jakou konkrétní mandlovou trest dáváte a kolik?

casino casino

30. 3. 2021 12:58

"70 g másla (pravého)"
No, na rozdíl od pravého másla v surovinách se zde jedná o nepravý marcipán, že ;-)
anush:
S vaším dotazem to souvisí pouze okrajově, ale třeba někdy dostanete chuť na PRAVÝ marcipán a dort podle odkazu je opravdová špica :yes: jak se u nás říká :-K
https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...

anush

29. 3. 2021 22:14

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dort se teprve chystam dělat. Jaky pouzit krem pod potahovaci hmotu (predpokladam, ze maslovy, ale radeji se ptam) a také jak dlouho potažený dort vydrzi? Dávat do lednice? Ci hned sníst? Predem dekuji za odpovědi.
Anna

Dendelissa Dendelissa

23. 12. 2016 23:55

Super dělala jsem již několikrát a pokaždé je stejne dobry, skvěle se s hmotou pracuje a je to fakt nenáročné uz jiný dělat nikdy nebudu :-K přidala jsem foto s dovolením :-8

Yves

3. 8. 2016 16:24

Zdravím. Recept jsem zkusila a je fajn, přijde mi lepší než hmota ze sušeného mléka. Sice se v teple trochu "roztává" a "potí", ale to je běžné i u jiných hmot.Gelovými barvičkami šla varna pěkně obarvit, chuť po mouce nezůstala, jen ta spotřeba cukru :) a to propracovávání, myslela jsem, že se to snad nikdy nepřestane lepit. chce to tepělivost :):yes:

KLára

15. 7. 2016 11:48

Zdravím může mi prosím někdo poradit proč poprvé se mi varna povedla parádně zapracovala jsem do ní kakao na obarvení a podruhé když jsem ji dělala tak úplně stejně akorát jsem přidala gelové barvičky a hmota se strašně trhala už při válení a přetáhnout ji na dort vůbec nešlo. Recept jsem přesně dodržela

innael innael

13. 2. 2015 12:56

Kikiki, děkuji za radu :-K. Příště to tak zkusím. Já jsem právě ten základ, než jsem ho odstavila mimo plotnu, dělala asi dýl, než jsem měla. A to proto, že z hmoty trošku cítím mouku. Tak jsem si říkala, že když to dýl poválím v hrnci, že ta chuť zmizí, ale nezmizela :-/. Ono to ale není tak hrozný a navíc se to stejně překryje trestí, tak to příště opravdu jen spařím.

kikiki

10. 2. 2015 01:10

innael:Cukr a marcipánovou tresť začínám zapracovávat už když je základ ještě vlažný. Lépe se zpracovává, je hezky měkounký.Pak nechám do druhého dne vychladit v lednici v alobalu. Základ by měl být jen spařený, ne opečený.

innael innael

7. 2. 2015 19:57

I já se přidávám s velkou chválou varny :yes:. Dělala jsem ji dvakrát a pokaždé se to povedlo, výborně se s ní pracuje, dobře se barví, vyvaluje i tvaruje. Kdysi jsem zkoušela potahovku ze sušeného mléka i z pěnových bonbonů, ale od teď už jen varnu :-). Jen bych potřebovala poradit - mám v hmotě takové maličké žmolky z mouky, poradí někdo, co s tím?

Alena

3. 2. 2015 14:15

Ahojky,lidičky,dělám ji pokaždé,je super tvárná a chuťově vynikající.Když udělám vnoučatům dort potažený touto varnou a někdo jiný z rodiny přinese dort potažený nějakou potahovací hmotou kupovanou,vždycky ta moje vítězí.Děti smlsají všechny figurky a figurky z kupované potahovky leží dlouho,bez zájmu,až,než se vyhodí.Alča.

Dyksn

27. 11. 2014 18:06

skvela marcipanova hmota, dvakrat jsem delal, dvakrat se povedla :) Pridavam fotku Talking Tom :) :yes:

Hanca

10. 11. 2014 20:26

Martina:potravinová běloba :)

hapík

23. 9. 2014 17:20

Lidičky já nevím, já vaqrnu dělám z normální Hery a vždycky je super, dobře s emi s ní pracuje, občas obměním že přidám 10 dkg suš mléka,nebo přesátého kakaa (nejen holandské, děti milují z granka). Kamarádka dělala z pravého másla a vůbec se nepovedla, tak nevím...asi si to každý musím vyzkoušet sám...;-)

Kiki

17. 4. 2014 22:43

Děkuji za výborný recept na potahovací hmotu. :yes::-) Můj vůbec první výtvor byla panenka, od té doby jsem ji použila několikrát a vždy s úspěchem. Tuhost hmoty dle mé zkušenosti záleží na použitém cukru. Několikrát jsem použila cukr Klasa a vše bylo v pořádku. Pak jsem použila cukr od jiného výrobce a hmota byla řídká. Musela jsem přidat cukr a docela hodně. Ani potom to nebylo ono.:no::-( Zkusím přidat fotky snad se to povede:-)

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipánové figurky prodej jak pracovat s marcipánem recept na marcipánovou hmotu potahová hmota varna potahovací hmota ze sušeného mléka mandlová hmota výroba marcipánu recept recept na vyrobu potahovaneho marcipanu kde koupit marcipánovou hmotu marcipánové figurky domácí výroba marcipánové figurky recept nejlepší potahovací hmota marcipánové figurky na dort koupit marcipánová hmota na dorty marcipanova potahovací hmota na dorty recept recept na marcipánovou potahovací a modelovací hmotu výroba mandlové hmoty kde koupit marcipán marcipanova hmota na dort nahrazka marcipanu

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, cukr moučkový, tresť mandlová sladká

TopRecepty.cz

Marcipánová hmota - varna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxQ5