Pudinkový semafor
Recept ještě nebyl hodnocenPudinky připravíme podle návodu na obalu. Do skleniček vložíme na dno pár borůvek a zalijeme je pistáciovým pudinkem. Následně přidáme dalších pár borůvek a zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pudinky připravíme podle návodu na obalu. Do skleniček vložíme na dno pár borůvek a zalijeme je pistáciovým pudinkem. Následně přidáme dalších pár borůvek a zalijeme…
Šlehačku se ztužovači, vanilkovým aróma a moučkovým cukrem vyšlehat do tuha. Vmíchat kysané smetany. Korpusy a nebo piškoty nechat nasát z roztoku kávy, alkoholu a vody…
Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Postupně vmícháváme olej,…
Večer vložíme chia do keramické misky a zalijeme mlékem. Po 5-ti minutách promícháme a dáme do lednice.Na druhý den vytáhneme chia z lednice, nachystáme ostatní suroviny…
Vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme ostatní suroviny.Plech vyložíme pečícím papírem a a vlijeme těsto. Vložíme do předem vyhřáté trouby a…
Borůvky dáme do kastrůlku, přidáme vodu a cukr. Krátce svaříme a necháme trochu vychladnout. Pak vmícháme nabobtnalou želatinu.Kysanou smetanu ušleháme s cukrem,…
Borůvky dáme do kastrůlku, přidáme vodu a cukr. Krátce svaříme a necháme trochu vychladnout. Pak vmícháme nabobtnalou želatinu.Kysanou smetanu ušleháme s cukrem,…
Borůvky dáme do kastrůlku, přidáme vodu a cukr. Krátce svaříme a necháme trochu vychladnout. Pak vmícháme nabobtnalou želatinu.Kysanou smetanu ušleháme s cukrem,…
Dýni omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme i se slupkou.Všechny suroviny dáme do mísy k nastrouhané dýni a metlou ušleháme. Kvalitní pánev vymažeme olejem a lžicí…
Sušenky a kokosový olej rozmixujte v mixéru (nebo sušenky dobře rozdrťte v sáčku a poté vmíchejte rozpuštěný tuk) a s pomocí skleničky namačkejte do nepřilnavé či…
Ve vodě rozmixujeme sojové mléko, přidáme vločky a fruktozu a necháme namočené přez noc. Pokud chceme palačinky na snídani, tak ráno přidáme hladkou mouku, žloutek,…
Omyjeme a očistíme ovoce, dáme do nádoby na mixování a rozmixujeme nejprve s mlékem, pak přidáme smetanu a suroviny na dochucení.Dáme do nádoby, ve které budeme mrazit…
Nektarinky a případně i další, drobné ovoce nakrájíme na drobné kousky, rozmačkáme ještě vidličkou. Zakápneme šťávou a okořeníme. Necháme odležet. Mezitím odkrojíme ze…
Suroviny na marinádu pečlivě vymícháme. Naložíme maso, hezky obalíme a marinujeme 1 – 2 hodiny. Na rozpáleném tuku orestujeme zprudka slaninu, cibuli a maso, které jsme…
Tvrdý tvaroh nastrouháme a vše smícháme.Nalijeme do formiček, vymazaných troškou kokosového oleje.Ozdobíme borůvkami, vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 °C.
Rybíz otrháme od stonků, propláchneme na sítku. Totéž uděláme s borůvkami. Ryngle přepůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky.Odvážené ovoce dáme do hrnce a…
V létě přijdou vhod dorty s čerstvým lesním ovocem. Z kousků rolády s borůvkovou marmeládou můžeme vytvořit hezký dezert, plný výborného krému z borůvek. V ústech se…
Nepečený dort Šarlota, skládající se z kokosových tyčinek a příjemně sladkým krémem z Pribináčků a borůvkové marmelády, s čerstvým ovocem na povrchu, zaručeně potěší…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Deset zajímavostí o jídle: Med se nikdy nezkazí, kečupem se kdysi léčil průjem a cukrovou vatu paradoxně vynalezl zubař
Mikulášské perníčky: Aby byly ihned krásně měkké, je dobré dát do nich méně medu a zvolit správný program při pečení
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika