Pečené vepřové koleno
Recept ještě nebyl hodnocenPečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Směsi z kuřecího masa jsou velmi oblíbené díky své rychlé a jednoduché přípravě. Ne vždy totiž máme čas a chuť stát u plotny dlouho. Klobása dodá pokrmu lehce pikantní…
Plátky chleba nakrájíme na čtvrtiny, maso a šunku na přibližně stejně velké kousky jako chleba. Maso osolíme a posypeme gyros kořením. Vše střídavě napichujeme na špejle…
Vcelku marinované a upečené krůtí prso nakrájené na plátky podáváme s bramborovou přílohou nebo jen zeleninovým salátem. Díky kořeněné marinádě s bylinkami má jemné maso…
Krkovička je výborná na minutkové úpravy. Mírně prorostlé maso je dokonale křehké a nemá sklony k vysušení, jako třeba kotleta. Základem je vychucená marináda, ve které…
Kdo by nemiloval gyros, ať už v pita chlebu nebo v tortille. Před okénkem u fastfoodu, kde se tato pochoutka prodává, je vždy fronta. Připravit si ji můžeme i sami doma.…
Máte rádi klasické pečené kuře, ale chcete zkusit něco nového? K jemné chuti kuřecího masa se k němu skvěle hodí i výraznější chutě. Pokud tedy máte rádi med a česnek,…
Maso si naklepeme,potřeme voršestrem,posypeme gyrosem a 1 hodinu necháme proležet v chladu.Každý plátek osolíme obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji po obou…
Kdo ochutnal dokonalý řecký gyros, už nemusí jen vzpomínat. Můžete si hodně podobný poměrně snadno vytvořit v domácích podmínkách. Dokonalý gyros můžete podávat na…
Mleté maso namíchané dle chuti s různými bylinkami nebo kořením může být vhodnou náhradou dražšího masa. Navíc tato úprava masa na špejli je nejen šťavnatá, ale pro…
Maso si nařežeme na takové jako čtverečky, cibule na kolečka, cherri rajčátka na půlky a anglickou slaninu si složíme z každého plátku do čtverečku. Připravené maso…
Máte rádi známé pikantní kuřecí kousky v křupavé strouhance? Tak neváhejte a připravte si je i doma. Kousky kuřecího masa obalíte ve směsi mouky, vajec, mléka a koření a…
Prsíčka nakrájíme na nudličky. Do větší misky si připravíme směs: olej, sůl a gyros.Do směsi přidáme maso a přes noc necháme uležet.Druhý den rozehřejeme pánev a na ni…
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si…
Toto jídlo připravíme velmi snadno a rychle a přitom chutná skvěle. Nudličky slaniny a špeku osmažíme, ochutíme sójovou omáčkou a bylinkovou strouhankou. Na závěr…
Kuřecí maso nakrájet na malé kousky, které mírně osolíme a opepříme, posypeme kořením na gyros. A necháme uležet cca 3 hodiny v lednici (samozřejmě lze dělat i hned)…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, okořeníme a zprudka opečeme, necháme vychladit. Do mísy na salát nakrájíme zeleninku a vmícháme uvařené těstoviny. Jogurt a majonézu…
Krůtí nebo kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme Gyros koření, olej a promícháme. Necháme odležet do druhého dne v chladu. Vezmeme plátek anglické…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek. …
Kuřecí nudličky naložené v medové marinádě vám umožní mlsat po odležení neskutečně křehké a sladkoslané kousky kuřecího masa. Připravte k nim vhodnou přílohu - třeba…
Na dno PH dáme mraženou zeleninu a osolíme.Na zeleninu naskládáme osolená a kořením gyros posypaná kuřecí prsa a poklademe na plátky pokrájeným máslem.Vaříme 3 hod. na…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, v misce je osolíme, opepříme, posypeme červenou mletou paprikou, kořením a solamylem, zakápneme olejem ze sušených rajčat, důkladně…
Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Namažeme si plech sádlem a dukátky pokládáme těsně vedle sebe tak, aby se nepřekrývaly. Rozpálíme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Staročeské míry a váhy: Co znamenal žejdlík, co holba a kolik gramů měl kvintlík? Připomeňme si staré časy
Retro okénko: Tukožroutská polévka frčela za socialismu a oblíbená je dodnes. Slibuje zhubnutí až pěti kilogramů za 14 dní
Rajčata sterilovaná ve vlastní šťávě: Ideální polotovar na zimu, příprava je jednoduchá, rajčata jsou totiž jedinou ingrediencí