Domácí kmínový chleba
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný…
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Rajská omáčka patří mezi nejznámější klasiku české kuchyně. Snad každý ji zná podávanou s plněnými paprikami a rýží. Můžeme ale pro změnu vyzkoušet variaci rajské s…
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto,…
Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s…
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání…
Zelené dorty jsou velkou módou posledních let. Zaujmou svým neobvyklým vzhledem a dobrou chutí. Protože se většinou jen dozdobí ovocem, troufnou si na ně i začátečníci,…
Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V sezoně můžeme do omáčky místo protlaku zpracovat čerstvá vyzrálá rajčata.…
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Máte chuť na výbornou fazolovou polévku? Uvařte si s námi tuto hustou, sytou a smetanou zjemněnou fazolačku. Je doplněná bramborem a dobrou klobásou, provoněná česnekem,…
Tlačí vás čas a vy potřebujete rychle vyčarovat moučník? Rychlá buchta z kefíru a kakaa vás zachrání! Příprava vám se vším všudy zabere 40 minut a pokud tuto dobrotu na…
Čočková polévka je snadná, levná a tradiční dobrota, kterou ocení velcí jedlíci, stejně jako dietáři. Je totiž hodně výživná a chuťově perfektní. Zkuste tento recept,…
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s…
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z…
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Jednoduchý postup se skvělým výsledkem - přesně takový je tento recept na šlehačkovou bábovku. Stejně jako ostatní recepty na bábovky, i tento si můžeme přizpůsobit.…
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Základem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak…
Základem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak…
Někdo miluje a jiný zase není nadšencem, ale určitě fazolky na smetaně patří do naší české kuchyně. Křehké fazolky v jemné smetaně, maso či vejce a k tomu brambory.…
Nadýchaná jako peřinka, přesně taková je tato pudinková buchta. Přestože může působit příliš obyčejně, po prvním ochutnání změníte názor. Pudink dodává celému moučníku…
Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není složité, ani časově…
Odpalované těsto patří obecně k oblíbeným a věnečky jsou taková klasika, kterou můžete jen lehce pocukrovat, dozdobit cukrovou polevou nebo třeba namočit do čokolády.…
Rajskou polévku mají rády hlavně děti. Recept je jednoduchý a rychlý. Existuje jich mnoho typů. I zavářky do rajské polévky se mohou lišit. Někdo holduje rýži, jiný má…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami