Sušit můžeme téměř cokoliv, od ovoce, zeleniny až po maso
Sušení je jednoznačně jeden z nejlepších způsobů, jak si nejzdravěji uchovat různé druhy potravin. Když zvolíme šetrný způsob sušení, můžeme si v potravinách uchovat i většinu vitamínů, minerálních a aromatických látek. Nejčastěji sušíme sezónní ovoce, abychom si ho pak v zimních večerech mohli s radostí vychutnat.
Co všechno si můžeme usušit doma
Sušit se dá velká spousta potravin, nejčastěji však sušíme například sezónní ovoce a zeleninu, která vám zrovna roste na zahrádce. K sušení je potřeba vybírat zralé kusy ovoce a zeleniny, u sušení hub je nejprve potřeba je řádně očistit od nečistot a případných červíků.
Zkoušeli jste sušit doma maso?
Sušené maso vyhledávají hlavně sportovci, jako rychlou a výživnou svačinku, kterou můžou mít vždy po ruce a doplnit tak denní příjem bílkovin. Na sušení masa je potřeba vybírat libové maso, hovězí, kuřecí, vepřové i krůtí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 10 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 13 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 14 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Medové trubičky zvládneme i bez speciálních formiček. Postačí obyčejná vařečka a o skvělou náplň se postará karamel
Pečeme s Ivou: Fantasticky nadýchané vdolečky - voňavá dobrota, kterou si zamiluje celá vaše rodina
Pečeme s exotickými druhy ořechů: Zkuste pekanové košíčky nebo pistáciové stromečky!