Jak ukládat aromatické potraviny do lednice? Především musíme zamezit šíření jejich vůně. Poradíme, jak na to
Občas potřebujeme do ledničky uložit výrazně aromatické potraviny a v tom případě je potřebujeme vhodným způsobem izolovat od jejich okolí. Je to velmi jednoduché, ani nemusíme kupovat žádné drahé nádobky.
Mezi nejvíce aromatické potraviny, které mají někteří z nás v oblibě, patří olomoucké syrečky a různé zrající sýry. Také česnekové nebo rybičkové pomazánky mají výrazné aroma. Abychom chránili ostatní potraviny v ledničce a zamezili šíření silné "vůně", musíme vše dobře zabalit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak izolovat aromatické potraviny
Aromatickou potravinu (např. oblíbenou česnekovou pomazánku) musíme dobře uzavřít, aby se aroma po lednici nešířilo. Na tom není nic složitého:
- Můžeme použít různé uzavíratelné nádobky, dózy a sáčky. Sáčky stačí uzavřít obyčejnou gumičkou.
- Dobrým a osvědčeným pomocníkem je alobal. Vyplatí se ho mít stále po ruce. Aromatické potraviny do něj jednoduše zabalíme, tím je dobře "izolujeme" od okolí. Pomazánku v misce můžeme alobalem překrýt, nebo do něj rovnou zabalit celou misku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 7 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 11 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 11 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Arónie je nejen krásná, ale i ceněná pro hodnotné plody, které se dají zpracovat různými způsoby
Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Komentáře