Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicová polévka je zdravý a vydatný chod, který si můžeme připravovat kdykoli po celý rok. Polévku z brokolice nejčastěji vaříme ve formě krému, který zjemníme smetanou a doplníme křupavými krutony.

Brokolice je velmi prospěšná pro naše tělo - obsahuje spoustu vitamínů i minerálů s velkým obsahem vlákniny, proto je také sytá. Přesto, že nemá brokolice výraznou chuť, je velmi oblíbenou surovinou. K vaření využíváme zelené růžičky i samotný košťál.

Jak připravit brokolicovou polévku

Na základní dávku brokolicového krému si připravíme tyto suroviny: 500 g brokolice, 1 l zeleninového vývaru, 1 ks cibule, smetanu ke šlehání 250 ml, 200 g brambor, 2 stroužky česneku, sůl, pepř a muškátový oříšek.

  1. Nejprve si očistíme veškerou zeleninu, košťál brokolice je třeba oloupat. Vezmeme brambory i košťál brokolice a nakrájíme je na kostičky.
  2. Cibuli najemno v hrnci zpěníme na oleji a poté k ní přidáme veškerou připravenou zeleninu. Krátce orestujemezalijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme přibližně 25 minut.
  3. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Nakonec přidáme smetanu a jen krátce prohřejeme.
  5. K polévce můžeme připravit také křupavé krutonky.

S přípravou brokolicového krému poradí podrobně následující videorecept, který vás provede celým postupem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli