Zamilované koblihy: Usmažte z kynutého těsta koblihy ve tvaru srdce podle videa
Koblihy ve tvaru srdce si přímo říkají o to, aby byly konzumované s láskou. Hodí se jako milé překvapení k oslavě výročí, narozenin nebo třeba Valentýna, ale i jen tak, jako pozornost. S karamelovou krustou vypadají neodolatelně.
K přípravě zamilovaných koblih budete potřebovat kynuté těsto, kynutí nesmíte uspěchat. Návod na přípravu kynutého těsta najdete zde. Je jen na vás, jestli budete koblihy plnit krémem, domácími povidly nebo třeba lahodnou marmeládou. Chutné budou všechny varianty.
Jak na přípravu zamilovaných koblih
Pokud už máte připravené kynuté těsto, je příprava koblih rychlá a snadná.
- Kynuté těsto rozválejte na pomoučeném vále a poté použijte vykrajovátko ve tvaru srdce.
- Vykrojená srdce nechte vykynout a pak je smažte z obou stran v rozpáleném oleji.
- Koblihy naplňte krémem nebo marmeládou, nejlépe krásně červenou.
- Naplněné koblihy máčejte v horkém karamelu, který po vychladnutí vytvoří krustu.
Ať vaše láska vydrží déle než koblihy ve tvaru srdce na stole.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 21 minutami
Mňamka
Přidáno před 41 minutami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 1 hodinou
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 18 hodinami
Komentáře