Lahodné recepty thajské kuchyně – lehká, pálivá a výtečná jídla
Čím to, že zrovna thajské pokrmy tak strašně pálí? Jestli ono to nebude tím, že Thajci jsou zvyklí používat koření v jejich čerstvé podobě a sušenou variantu si nechávají až jako druhou možnost! Čerstvě nasekaná chilli paprička v jídle funguje úplně jinak, než trocha prášku použitého při vaření. Kromě chilli jev thajské gastronomii běžný také koriandr, pepř, galangal a citronová tráva.
Jako i v dalších asijských kuchyních, i v té thajské prim hraje rýže. V thajštině dokonce stejný výraz označuje slovní spojení „jíst rýži“ a „jíst jídlo“. Vedle rýže se ale k pokrmům podávají i různé druhy nudlí. Nejpopulárnějším dochucovadlem je tady rybí omáčka a velmi běžná je konzumace hmyzu. Klasické maso, jako třeba hovězí nebo kuřecí, je v autentické thajské kuchyni méně časté, ale vy jej do některého z následujících receptů jistě zakomponovat můžete!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 15 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 19 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 20 hodinami