Recepty na vlastní pečivo z domácí pekárny
Výroba vlastního domácího chleba se stala hitem na začátku roku 2020 během koronavirové pandemie. Do té doby se jednalo spíše o koníček snaživých hospodyněk; ono totiž upéct dobrý kváskový chleba vyžaduje čas, trpělivost a také pevnou vůli. Než totiž z trouby vytáhnete na povrchu křupavý, uvnitř vláčný, chutný a voňavý pecen, pravděpodobně se vám několik prvních pokusů nepovede. Nesmíte se ovšem nechat odradit! Základem kvalitního domácího chleba je kvalitní kvásek. Pokud vyzrajete na něj, máte v podstatě vyhráno.
Když výrobu domácího chleba natrénujete v základu, můžete experimentovat s různými druhy mouky, přidávat do něj semínka, ořechy, dokonce sušené ovoce nebo třeba i jedlé květy. Při vyrábění domácího chleba se vyplatí investovat do domácí pekárny pro něj přímo určené, ale postačí i obyčejná trouba. Ale pozor! Nezvládne to každá - na chleba je totiž třeba vysokých teplot a dostatek prostoru. Pokud vás domácí pečení chytne, není nutné zůstávat jen u chleba. Domácí rohlíčky, houstičky nebo řeba i preclíky jsou rovněž vynikající. Rodina vám ruce utrhá!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Banana split
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoláda s láskou k deštným pralesům. Z šesti nových příchutí si vyberou všichni milovníci čokolády
Jídelníček Sarah Ferguson: Exmanželka britského prince Andrewa miluje makrelu a ujíždí na ovocných bonbónech
Svatomartinské rohlíčky Laďky Něrgešové krásně voní rumem: Nejezte je teplé, varuje oblíbená moderátorka