Pozvěte jaro do kuchyně! Trio svěžích pomazánek, které zachutnají každému
18. 3. 2021 Vaření
S příchodem jara si i váš jídelníček zaslouží trochu odlehčit. Čerstvý chléb s domácí pomazánkou může být tou pravou svačinou nebo malou večeří, která vás osvěží a dostane do formy. Přinášíme inspiraci na snadné pomazánky, které si okamžitě zamilujete!
Ředkvičková pomazánka
Ředkvičky jsou plné vitamínů a mají skvěle říznou chuť i vůni!
Co budeme potřebovat:
- 1 svazek ředkviček
- 1 balení přírodního tofu
- 50 gramů jarní cibulky
- 4 lžíce smetany
- sůl a pepř
Postup: Ředkvičky nastrouháme nahrubo, tofu najemno. Dobře promícháme a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a opět promícháme. Na závěr přidáme nasekanou jarní cibulku, případně jí můžeme pomazánku posypat až při servírování na plátku chleba či jiného pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Vajíčková pomazánka se srýem cottage
Vajíčkové pomazánky bývají trochu těžké, ale tato ze sýru cottage se hodí i do fit jídelníčku!
Co budeme potřebovat:
- 1 kelímek sýru cottage
- 2 vejce
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vejce smícháme se sýrem cottage. Přidáme lžíci hořčice, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Mohlo by vás zajímat
Tvarohová pomazánka s křenem
Chléb s touto pomazánkou je výbornou a výživnou svačinou i pro velké jedlíky!
Co budeme potřebovat:
- 1 vaničku měkkého tvarohu (cca 250 gramů)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 - 2 lžíce čerstvě strouhaného křenu
- 4 vejce
- pažitku
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vidličkou rozmačkáme tvaroh a vmícháme od něj vajíčka. Pak do pomazánky přijde smetana. Dobře promícháme a přidáme sůl, pepř a především čerstvě nastrouhaný křen. Opět promícháme a doplníme nasekanou pažitkou.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Ředkvičky jsou poslové jara. Pikantní zelenina původem z Asie vás osvěží i ozdraví
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami