Rychlé obědy hotové do 30 minut: Udělejte si koprovku, krůtí řízky nebo plněnou tortillu!
2. 6. 2021 Vaření
Také se vám stává, že vám v rušném dni už nezbude čas na vaření? Poradíme, jak bleskově připravit jídlo, které zasytí a ještě si na něm parádně pochutnáte. Vybírejte z naší hitparády rychlých obědových variant. Na své si přijdou děti i masožravci!
Těstovinový salát s tuňákem
Je rychle hotový a krásně se v něm poskládají všechny potřebné živiny; jak sacharidy v podobě těstovin, tak bílkoviny v podobě masa nebo sýra, který do salátu přidáte, ale také tuky, které využijete do zálivky. V nejsnazší verzi salátu stačí jen uvařit jakékoliv vhodné těstoviny (penne, pappardelle, fusilli, farfalle), přidat k nim tuňáka z konzervy, nakrájená čerstvá cherry rajčátka, zálivku dle vlastní chuti a nějaké bylinky, případně i strouhaný sýr. Jakkoliv se obecně sýr s rybou moc rád nemá, v této verzi to klidně zkusit můžete.
Chřest s volským okem
Samotný vařený chřest je sice „hladové jídlo“, ale pokud k němu přidáte ještě vařené brambory a vajíčko usmažené na volské oko, máte rázem zdravý, rychlý a vynikající oběd. Chřest je navíc právě teď v nejlepší kondici, takže je to ideální sezónní surovina. Nikdy jindy v roce si jej už neužijete tak jako právě nyní.
Tortilla s omeletou a šunkou
Mexické placky jsou běžně k dostání a vyplatí se mít jich pár doma, klidně v zásobě na mrazáku. Díky tomu z nich v případě potřeby rychle vyčarujete plnohodnotné jídlo. Zkuste tortillu s vaječnou omeletou, šunkou, sýrem a zeleninou. Další možností je naplnit tortillu na pánvi osmahnutým kuřecím masem nebo směsí podušené mražené zeleniny a sýra. Skvělým jídlem je i tortilla naplněná a pak osmažená jako na styl řízku.
Mohlo by vás zajímat
Koprovka s vajíčkem
Takzvaná "čárková omáčka" je rychle připravená a stačí vám k ní jen uvařit vajíčka natvrdo a ohřát hotový kupovaný knedlík, případně uvařit brambory. Kopr můžete použít jak sterilovaný, tak čerstvý. Aby byla koprová omáčka skutečně lahodná, použijte do ní smetanu, a máte-li, tak i vývar.
Italská polévka minestrone
Je plná zeleniny a pokud chcete, můžete do ní přidat i těstoviny a při podávání ji posypat třeba parmazánem. Každopádně, hlad tahle dobrota zažene a ještě vám dodá pořádnou porci vitamínů a vlákniny. Inspirujte se naším receptem na minestrone, ale klidně využijte i jinou zeleninou, co máte doma.
Krůtí řízky s rýží
Drůbeží maso obecně nevyžaduje dlouhou přípravu, zvlášť, pokud je naporcované. Přírodní krůtí řízky máte připravené raz dva a zatímco se pečou nebo dusí, zvládnete i rychlou přílohu v podobě vařené rýže. Ještě rychlejší je pak krůtí maso nakrájené na nudličky, orestované a podušené třeba s paprikou nakrájenou na proužky nebo s pórkem.
Tvarohové knedlíky s ovocem
Je sezóna jahod, tak toho využijte. Anebo dejte do tvarohových knedlíků jiné ovoce dle vaší volby. Každopádně, uvařeno máte do 30 minut a hotové knedlíky stačí jen posypat perníkem, cukrem nebo strouhankou, polít máslem a podávat. Dobrou chuť!
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Doba salátová: Vyzkoušejte netradiční dresingy s mákem nebo pomerančem!
Nejlepší koprová omáčka jako od babičky? Držte se těchto zásad a dopadne to na jedničku!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19