Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Zdroj: Toprecepty, borovec

Jednoduchý a rychlý. Takový je chleba ve vajíčku. Klasika mezi večeřemi. Takové "retro" jídlo udělá radost i dnes. Když nechcete vymýšlet extra nápaditý pokrm, připravte si dobré obyčejné jídlo.

Proč si dát "retro" chleba

Na zdravotní přínos chleba ve vajíčku je lepší se neptat. Když si ho ale dáme jednou za čas, ručičku na váze to nezlomí. Jednoduché jídlo ze surovin, které běžně míváme doma, se někdy hodí. Třeba před výplatou, kdy je spíž téměř prázdná a lednice na tom není o mnoho lépe. Navíc ho kompletně zvládneme připravit až po naservírování na talíř do 20 minut. Skvělá obyčejná večeře po náročném dni.

Co potřebujete na výborný chleba ve vajíčku

  • Správně starý chléb. Právě stáří chlebu je důležitým faktorem, aby byl vynikající. Pokud jsme zapomněli nakoupit a máme už jen dva dny starý chleba, je to tak akorát. 
  • Pokud máme velké krajíce chleba, je lepší je rozkrojit na půlky, lépe se nám budou obalovat ve vajíčku.
  • Chléb obalujeme v rozšlehaném vajíčku, které je ochucené o sůl, případně pepř. Po obalení ho necháme mírně odkapat.
  • Smažíme ve vrstvičce horkého oleje (nesmí se z něj kouřit) z obou stran.
  • Pokud v téměř prázdné lednici najdeme i plátek sýru, dáme ho na chleba v momentu, kdy je jedna strana osmažená a chléb jsme právě otočili.
  • Pokud bychom chtěli trochu oleje z osmaženého chlebu odsát, přitiskneme ho do papírové utěrky. 
  • Hotový chléb můžeme potřít kečupem nebo hořčicí. Na to se obvykle dávají kolečka cibule a plátky kyselé okurky. Výborné jsou i plátky ředkvičky.

Večeře

Večeře je jídlo, na které je čas. Které je oslavou úspěšného dne a které má být vychutnáváno. U večeře se často schází rodina, randí u ní milenci, anebo se prostě doplňuje se oblíbeným televizním…

Chleba ve vajíčku

Na čtyři porce budete potřebovat: 4 plátky tvrdšího chleba, 4 vajíčka, olej, sůl, cibulku nakrájenou na kolečka, kečup a kyselou okurku na oblohu.

Jak na to? Vajíčka dejte do hlubokého talíře, osolte je a důkladně rozšlehejte. Krajíce chleba namáčejte v rozkvedlaných vejcích.

Na pánev nalijte vrstvu oleje, rozpalte ji a namočený chléb v něm osmažte z obou stran. Hotový plátek vyndejte, nakapejte na něj kečup, obložte cibulí a přidejte kyselou okurku.

Náš tip: Připravte si chleba ve vajíčku podle tohoto videoreceptu: 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více