Nejlepší cukroví s krémy? Košíčky s karamelem, plněné ořechy i vláčná kávová kolečka
8. 12. 2021 Vaření
Samotné cukroví je skvělé, ale doplněné o krém může být přímo fantastické. Jde pak vlastně už o takové malé mini dortíčky, které se časem trochu rozleží a krém zvláční samotný korpus. Ráj v ústech je zaručen! Připomeňte si s námi zásady přípravy i to, jak plněné cukroví skladovat.
Doba krémová
Přicházíme s předstihem a víme to. Ještě je totiž čas. Cukroví bychom měli plnit krémy ideálně až pár dní před svátky. Ale už teď si můžete promyslet, co a jak. A v tom se vám pokusíme pomoci. Zásada číslo jedna zní, že pokud do krému používáme syrová vajíčka, pak jeho výrobu necháváme vyloženě na poslední chvíli, vejce kupujeme čerstvá a cukroví spotřebujeme co nejdříve, nejpozději do dvou až tří dnů. Jsou ovšem krémy, jejichž příprava prochází tepelnou úpravou a tak vydrží o něco déle. Takovým je univerzální krém do cukroví z vajec, másla a cukru, dlouho ale vydrží i obyčejné vyšlehané máslo s cukrem a rumem, které můžete ještě dochutit čokoládou, kakaem nebo oříšky. Dalším „držákem“ je i na karamel svařené kondenzované mléko, vyšlehané s máslem. I těmito krémy ale plníme cukroví nejdříve týden před svátky a skladujeme je v lednici nebo na balkoně.
Košíčky s krémem
Jestli se nějaké cukroví obzvlášť vyjímá na svátečním stole, pak jsou to právě košíčky. Pro jejich přípravu můžete klidně využít klasické linecké těsto, anebo je udělejte z univerzálního těsta na košíčky. Na to budete potřebovat: 250 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 140 g másla a 2 žloutky. Těsto zpracujte klasicky jako linecké a poté je vyválejte na plát, vykrajujte na pomoučené ploše kolečka a vtlačujte do formiček. Ty ani nemusíte vymazávat. Krém do košíčků může být libovolným inspirujte se třeba našimi třemi tipy:
Váš šálek kávy
Víte, že patříme mezi velké milovníky kávy? V období pandemie spotřeba tohoto nápoje, připraveného doma, u nás ještě vzrostla a tak není divu, že roste obliba i kávového cukroví, které kávovou chuť vlastně násobí. Káva je v něm totiž jak v těstě, tak často i v krému. Ten můžete udělat jednoduchý kávový, anebo zkuste originální kofilový!
To pravé ořechové
Co by to bylo za Vánoce bez ořechů? Naši předkové ořechy a sušené ovoce využívali místo sladkostí, posléze obojí sloužilo jako skvělé přírodní suroviny právě pro výrobu domácích cukrovinek. Mezi ty patří v době adventu i plněné ořechy. Na tohle cukroví existuje bezpočet předpisů, jak na těsto, tak na krémy vhodné k plnění hotových korpusů. Použít do ořechů můžete náš již výše zmíněný univerzální krém, anebo zkuste změnu: krém z Mila oplatek!
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy promazávat linecké cukroví: Nic se nesmí uspěchat
Jak dlouho vydrží krém do cukroví? Poradíme, jaký krém je nejlepší
Víte, jak skladovat vánoční cukroví? Pořiďte si plastové dózy, krabice či keramické hrnce
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 13 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 20 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40