Gastronomický veletrh TOP GASTRO & HOTEL 2015 bude plný novinek!
9. 2. 2015 Historie a zajímavosti
Přípravy gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2015 jsou v plném proudu. Devátý ročník tohoto úspěšného veletrhu, který je v České republice jednou z nejvýznamnějších akcí ve svém oboru, se uskuteční 19. až 22. února tradičně na Výstavišti v pražských Holešovicích souběžně s 24. ročníkem veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2015. Záštitu nad veletrhem převzalo Ministerstvo zemědělství, Asociace hotelů a restaurací ČR, Potravinářská komora ČR, Agrární komora ČR a Česká barmanská asociace.
Přípravy gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2015 jsou v plném proudu. Devátý ročník tohoto úspěšného veletrhu, který je v České republice jednou z nejvýznamnějších akcí ve svém oboru, se uskuteční 19. až 22. února tradičně na Výstavišti v pražských Holešovicích souběžně s 24. ročníkem veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2015. Záštitu nad veletrhem převzalo Ministerstvo zemědělství, Asociace hotelů a restaurací ČR, Potravinářská komora ČR, Agrární komora ČR a Česká barmanská asociace.
Gastronomický veletrh TOP GASTRO & HOTEL za poslední roky zaznamenal velmi dynamický nárůst. V roce 2014 se veletrhu zúčastnilo celkem 175 vystavovatelů z 11 států. Tuto jedinečnou akci navštívilo 31 325 návštěvníků.
Připravovaný devátý ročník se bude konat v Levém křídle Průmyslového paláce. Tematicky je veletrh TOP GASTRO & HOTEL 2015 rozdělen následovně:
PROFI ZÓNA (Levé křídlo Průmyslového paláce) – prezentace firem se zaměřením na vybavení hotelů, penzionů, restaurací, vybavení a zajištění gastroprovozů.
DRINK & DELICACIES ZÓNA (Levé křídlo Průmyslového paláce) – prezentace firem a distributorů alkoholových a nealkoholových nápojů, produktů české a mezinárodní gastronomie.
TOP CAFÉ & BAR ZÓNA (Levé křídlo Průmyslového paláce) - v této části budou probíhat atraktivní soutěže Barista Open a tradičně soutěž Mistr Kávy. Těšte se na ukázky přípravy kávy a kávových nápojů, degustace kávy, prezentace řady značek káv a technologií přípravy kávy. Atraktivní juniorské a profesionální barmanské show bude zaštiťovat odborný partner Česká barmanská asociace.
SOUTĚŽE ČESKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE (Levé křídlo Průmyslového paláce) -
19. 2. 2015
AMUNDSEN VODKA BARTENDERS JUNIOR CUP - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - soutěž mladých nadějných barmanů, kteří svoje koktejly vyrobí na bázi vodky Amundsen
20. 2. 2015
JUNIOR CZECH TEATENDERS CUP - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - odborná soutěž juniorských barmanů a teatenderů, jejichž úkolem je klasická příprava čaje a příprava volného nápoje s použitím čaje
JUNIOR MISTR KÁVY - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - odborná soutěž juniorských baristů, jejichž úkolem je připravit ze zrn značkové kávy precizní espresso, cappuccino a volný nápoj – koktejl
BAILEYS PROFESSIONAL MISTR KÁVY - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - odborná soutěž profesionálních baristů, jejichž úkolem je připravit ze zrn značkové kávy precizní espresso, cappuccino a volný nápoj – koktej a požitím Bailey´s
21. 2. 2015
JOHNNIE WALKER CUP - PROFESSIONAL COCKTAIL COMPETITION - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - odborná soutěž profesionálních barmanů, jejichž úkolem je připravit koktej s použitím 4 cl whisky Johnnie Walker
22. 2. 2015
HAVANA CLUB FLAIR CUP - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - soutěž nejlepších profesionálních barmanů kategorie flair, kteří předvedou svoje exhibiční vystoupení, při kterém vyrobí koktejl na rumové bázi značky Havana Club
HAVANA CLUB FLAIR CUP - TOP GASTRO & HOTEL 2015 - soutěž nejlepších juniorských barmanů kategorie flair, kteří předvedou svoje exhibiční vystoupení, při kterém vyrobí koktejl na rumové bázi značky Havana Club
FOODMANIA - tam, kde nám chutná! (Křižíkův pavilon B, C, D) - nový unikátní festival představí téměř 40 vyhlášených předních restaurací z celé ČR, dodavatele nápojů, reprezentanty malých minipivovarů, vinařství a vinotéky s degustacemi vín. Tuto mimořádnou akci můžete navštívit v pátek 20. či v sobotu 21. února vždy od 11 do 20 hodin nebo v neděli 22. února od 11 do 18 hodin. Vstupné na FOODMANII bude pro návštěvníky veletrhu i pro veřejnost zdarma. Restaurace představí regionální a mezinárodní kuchyni na špičkové úrovni. Těšíme se na Vás a Vaše chuťové pohárky!
Kompletní informace naleznete na http://www.top-gastro.cz.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak udělat černého kubu? Základem jsou dvě suroviny
Jednoduché výživné jídlo U Litomyšli se tradiční pokrm nazýval krupková nadívanina s houbami, u Poděbrad ševcovský jahelník. U Tábora se k němu… Číst více
16 tipů na štědrovečerní menu: Co se tradičně podává k slavnostní večeři
Menu na Štědrý den je tradičně dané. Doba půstu se v současnosti příliš nedodržuje, ale klasické pokrmy se připravují dodnes. Provedeme vás… Číst více
Pečeme s Ivou: Dokonalé máslové mini štoly můžou být skvělým jedlým dárkem
Chcete na Vánoce upéct něco tradičního, ale… Číst více
Pečeme s Ivou: Mini trdelníky zvládnete doma a jeden vás vyjde na pouhé dvě koruny!
Pečete rádi? Já taky. V minulém díle jsem vám… Číst více
Sedm tradičních vánočních jídel na českém stole: Jejich historie často sahá do dávných časů
V každé rodině jsou osvědčené a oblíbené recepty a jídla, základ je ale velmi podobný a my si nyní připomeneme, co za pokrmy se u nás objevuje… Číst více
Nasolit rybu, aby byla tak akorát, to vyžaduje trochu zkušeností, ale s našimi radami to zvládne i začátečník
Máte před sebou připravené porce kapra a potřebujete je připravit na obalování? Nejlepší je rybu připravit den před obalováním, aby sůl správně rybou… Číst více
Místo kapra vinná klobása: Jak se tato uzenina dostala na náš štědrovečerní stůl?
Půst dnes na Štědrý den drží jen málokdo a pro… Číst více
Sváteční delikatesa? Dejte si šneky! Třeba podle receptu M. D. Rettigové
Šneky většinou považujeme za tradiční… Číst více
Pečeme s Ivou: Upečte si skvělou nadýchanou vánočku podle receptu, který nezklame!
V mém prvním díle jsme se věnovali mini štoličkám… Číst více
Naporcovat kapra můžete více způsoby. Vyberte si ten, který vám bude nejlépe vyhovovat. Poradíme, jak na to
Kapra nám prodavači nejen zabijí a vykuchají, ale také podle přání zbaví šupin, nebo z něj přímo stáhnou kůži, odstraní žábry z hlavy, a pokud mají… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak vybrat kuchyňský dřez
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 7 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina
7 nejlepších receptů na oblíbená jídla s gnocchi. Co se k nim nejvíce hodí a jak je připravit
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Komentáře