Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňská elegance v centru Prahy. Cafe Graff nabídne všechno, a nově ještě něco navíc!
Zdroj: Cafe Graff

Hlásí se k vídeňské eleganci, ale stejně dobře vám tam namíchají třeba gin s tonikem nebo osvěžující Aperol Spritz. Jenom pár minut od Václavského náměstí, na rohu ulic Palackého a Jungmannovy se skrývá podnik, který dělá gastronomii ještě stále srdcem. Přijít sem můžete na brunch, oběd nebo večeři. Byla by ale škoda nevyzkoušet jejich novou rolovanou pizzu!

Minutu od otočné hlavy Franze Kafky se v celkem nenápadné ulici skrývá místo, ve kterém byste mohli být od rána do večera. Restaurace Cafe Graff, která na vás už po příchodu dýchne luxusem a elegancí, je jasným důkazem toho, že v centru Prahy ještě nevymizely podniky s vídeňskou elegancí. Ba právě naopak. I ony hledají způsoby, jak zaujmout své nové i stávající zákazníky. 

Snídaně, oběd i večeře dělá den!

Do Café Graff se chodí už tradičně na snídaně. Dejte si Vejce Royal s marinovaným lososem a béarnskou omáčkou, nebo třeba Briošku s avokádovým guacamole, cherry rajčátky, dozdobenou slunečnicovým semínkem. Samozřejmě v menu nechybí ani klasické vejce Benedikt se šunkou a estragonovou omáčkou. K dokonalosti mu chybí snad už jen kváskový chléb. I ten si zde ale v kuchyni Café Graff sami pečou.
Stejný podnik je vyhledávaný pro komfortní a elegantní business obědy. Prostředí je reprezentativní, servis na úrovni a z polední nabídky si vyberou i ti nejnáročnější hosté. Tým pod šéfkuchařem Petrem Tamme je tady připravený i na ně. Ovšem pokud chcete skutečně gurmánský zážitek, vraťte se do Café Graff večer. Stojí to totiž za to:
„Do kuchyně si kupujeme celou nebo alespoň polovinu krávy, jejíž maso si pak sami naporcujeme, připravíme a podle potřeby zpracujeme, třeba metodou suchého staření,“ vysvětluje tamní šéfkuchař, kterému u vyprávění svítí oči nadšením. Díky jejich přístupu si milovníci kvalitního jídla dopřávají vedle dokonalých steaků i vyhlášený hovězí hamburger v jejich vlastních houskách, které si zde také pečou. K němu patří karamelizovaná cibulka, hořčicová majonéza a také domácí hranolky – bez nich by to pro mnohé totiž nebylo ono!

Steaky tu pro gurmány ale nepřipravují jenom ze stařeného hovězího masa. Ano, vyzrálý hovězí vysoký roštěnec nebo hovězí ze svíčkové s bylinkovým máslem jsou jako steaky geniální, zkuste tady ale taky přeštickou vepřovou kotletu nebo vepřovou krkovici. Právě Café Graff totiž jako jedna z mála pražských restaurací nabízí maso z přeštického plemene. A ten rozdíl pravý gurmán pozná vždy…

Zdravá pizza, která vás dostane

Nově tady na jídelním lístku přibyla ale další žhavá novinka. Pokud v nejbližších týdnech spatříte logo Healthy Rolled Pizza nebo slogan “Posyp, Zaroluj a Užívej”, pak vězte, že jste na správné adrese. Cafe Graff totiž přichází s u nás nevídaným konceptem a nabízí jemnou, rolovanou pizzu, doplněnou o prvotřídní suroviny. Tato zdravá pochoutka vás bude bavit. Její hravost spočívá v supertenkém těstě, které dle návodu jednoduše zarolujete a vychutnáváte ty nejzajímavější chuťové kombinace.
Veggie Medly, Fungi proscuitto Harmony, Hot pepperoni fury a Cheese lover´s dream – jména, která teď začínají být trendy a budou se skloňovat čím dále více.

Ten, kdo chce mít zdravější pizzu, plnou kvalitních surovin, volí Pizzu Graff. Každý kousek z této čtveřice je vyladěný jiným skvělým způsobem a každý kousek vás také dostane. A pak už záleží jenom na vás, jestli si k ní objednáte některý z osvěžujících letních drinků, skleničku prosecca nebo třeba Aperol Spritz. V Cafe Graff jsou v každém případě připraveni vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům.
 

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Bránice

Bránice je hladká, příčně pruhovaná svalovina, která odděluje orgány savců od hrudi a břicha. Vepřová bránice je část pobřišnice, v podstatě je to… Číst více

Droby

Droby

Droby jsou vnitřní orgány, které jsou vedlejším produktem při jatečném zpracování zvířat. Patří k nim srdce, ledviny, játra, plíce, slezina, střeva… Číst více

Jazyk

Jazyk

Vepřový a hovězí jazyk patří do skupiny drobů. Oba mají maso s minimem tuku. Tvoří je jemná svalovina. Z hlediska výživy mají vyšší obsah železa,… Číst více

Jikry

Jikry

Jikry jsou samičí pohlavní buňky, vajíčka ryb. Mořské ryby produkují plovoucí jikry, sladkovodní je kladou na dno nebo na nějaký substrát. Jikry… Číst více

Ledvinky

Ledvinky

Ledvinky jsou pokrm z uvařených ledvin jatečných zvířat. Už od pravěku jim byla přisuzována velká síla, dnes se říká nutriční hodnota. Pro někoho… Číst více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více