Den cheeseburgeru
Národní den
Svátek milovníků cheeseburgerů připadá každoročně na 18. září. Cheeseburger to je symbol fast foodů, bývá také spojován s grilováním. Oproti klasickému hamburgeru se odlišuje tím, že je doplněn sýrem.
Chutné maso v obležení zeleniny a sýra mezi dvěma půlkami jemné bulky - to je cheeseburger, po kterém se mnohým sbíhají sliny. Historie hamburgeru sahá až do roku 1891, kdy dostal svou současnou podobu v americké Oklahomě. Hamburger se skládá z grilovaných placek z mletého masa, nejčastěji hovězího, a je podáván v rozříznuté bulce či housce. Nejde jen o maso a pečivo, na dochucení se přidávají různé omáčky, nechybí ani zeleniny (nejčastěji okurka, salát a rajčata). Přidáním sýra se z burgeru stane cheeseburger.
Jak na nejlepší burger? Nejdůležitější je maso
Pokud nemíříte do restauračního zařízení a chcete si burger připravit doma, tak myslete na to, že při přípravě lahodného burgeru na grilu vše začíná výběrem správného masa. Můžete si vybrat čistě hovězí maso, nebo smíchat hovězí s vepřovým, například v poměru 70 ku 30. Dalším důležitým krokem je maso dochutit. Můžete použít Worcesterovou omáčku, kvalitní hořčici, ideálně dijonskou, a utřený česnek. Samozřejmě nezapomeňte solit a pepřit. Směs poté na chvíli vložte do lednice a poté rukama či pomocí speciální formy vytvarujte jednotlivé placky. Podívejte se také, jak na domácí nadýchané housky, které udělají každý burger naprosto dokonalým.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den cheeseburgeru?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti