Den ovesných sušenek
Národní den
Ovesných sušenky jsou skvělým kompromisem v situaci, pokud si chcete dát něco a zároveň držíte dietu. Můžete se do nich zakousnout a nemít nejmenší výčitky svědomí! A pokud si je vyrobíte sami, mohou být ještě zdravější než ty kupované. Víte totiž přesně, co jste do nich dali. Vychutnat si je můžete kdykoliv, obzvláště pak ale 30. dubna, což je Den ovesných sušenek.
Ovesné vločky přijdou vhod, pokud chcete mít zdravější jídelníček. Hodí se těm, kdo chtějí zhubnout i těm, kdo mají potíže se zažíváním. Hodně lidí je má spojeno s kašemi, ale mají mnohem pestřejší možnosti využití. V podstatě mohou vylepšit každý pokrm. Slouží k zahuštění polévek, ale i do lívanců, či dokonce karbanátků. Výborné jsou pak také sušenky z ovesných vloček.
Jak vyrobit sušenky z ovesných vloček
Na našem webu najdete více receptů na zdravé sušenky. Jak si připravit sušenky z ovesných vloček? Jde o křupavou snídani či svačinu, které jen málokdo odolá. Mohou posloužit i jako zákusek pro návštěvu. Příprava je velmi jednoduchá, podívejte na oblíbený recept, který zvládnou i úplní začátečníci. Můžete sáhnout také po špaldové mouce a výsledkem budou křupavé a šťavnaté sušenky. Když je polijete hořkou čokoládou, budou lahodit i oku. Zkusit můžete i ovesné sušenky bez mouky. Tu je možné nahradit arašídovým máslem.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den ovesných sušenek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 39 minutami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 18 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené