Mezinárodní den cheesecake
Mezinárodní den
Na 30. červenec se těší všichni milovníci sladkého, připadá na něj totiž Mezinárodní den cheesecaku a jak jej oslavit jinak než tímto neodolatelným dezertem? Cheesecake patří díky geniální kombinaci tvarohové náplně s křupavým korpusem k nejoblíbenějším dortům světa. Připravit jej můžete v mnoha obměnách.
Cheesecake najdete v nabídce snad každé cukrárny široko daleko. Pravý cheesecake má svůj původ v New Yorku, kde spatřil světlo světa na počátku 20. století. Jeho hlavní ingrediencí je Philadelphia Cream Cheese, tento sýr však lze nahradit jinými značkami krémových sýrů, mascarpone či tvarohem. Základ připravený z rozdrcených sušenek spojených s máslem je vylepšení až poslední doby, původní cheesecake se dělal z klasického těsta. Po upečení necháme dezert zchladnout, a pak jej můžeme dozdobit polevou a ovocem. Ideální jsou maliny, či jahody.
Dezerty, zákusky, poháry
Říká se jim sladká tečka na závěr a obvykle jsou nejoblíbenější součástí celého menu. Řeč je o sladkých dezertech, které si jistě minimálně čas od času s velkou radostí dopřeje každý z nás. Za… Podívejte se na všechny dezerty, zákusky, poháry.
Nepečený i nepečený cheesecake
Originální verze byla pečená, později se však objevila i nepečená varianta tohoto dortu. Zatímco do pečeného přidáváme vejce, nepečený dezert připravujeme bez vajec. Hotový dezert dobře vychladíme a necháme ztuhnout, ideálně do druhého dne.
Největší popularitě se těší čokoládový či ovocný cheesecake, ale je možné zkusit připravit i dýňový či makový. Základ z rozdrcených sušenek není dogma, je možné je částečně (nebo dokonce úplně) nasekanými ořechy.
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Mezinárodní den cheesecake?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů