Balsamico
Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v sudech z balsamového dřeva. Vyrábí se v italské Modeně, ochucují se jím ryby, zelenina, masa a saláty.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v sudech z balsamového dřeva. Vyrábí se v italské Modeně, ochucují se jím ryby, zelenina, masa a saláty.
Donut je druh kulaté koblihy z kynutého těsta. V jeho prostředku je dírka. Donut se smaží ve vysoké… Číst dál
Kdo by neznal sladkou dobrotu s názvem dort, z piškotového nebo třeného těsta, rozkrájenou na pláty… Číst dál
Dranžírování je způsob dohotovení pokrmu u stolu hosta, kdy přímo před ním pokrm vykostíme, pokud… Číst dál
Drezírování je odborný název pro jakékoliv formování, tvarování či upravování syrového masa,… Číst dál
Drink je pití nebo také nápoj, obvykle alkoholický, který se podává při různých příležitostech.… Číst dál
Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku)… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina