Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pljeskavica

yanull yanull

Pljeskavica pochází ze srbského města Leskovac. Každý region má svůj recept. Většinou se s ní setkáme jako s pouličním jídlem. Jedná se o různé druhy masa, které se namelou, okoření, přidá se cibule a udělá se z nich slabá placka, která se opéká na pánvi nebo grilu. Podává se často v housce, např. s ajvarem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Cizrna

Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěniny napříč všemi kontinenty. Hned po sóji je nejvíce… Číst dál

Cizrna

Consommé

Consommé je extra silný, neboli dvojitý, vývar z kostí, zesílený přidáním masa a zeleniny. Pokud se… Číst dál

Consommé

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Créme fraiche

Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál

Croissant

Croissant  je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného… Číst dál

Croissant

Croquembouche

Croquembouche je sladká francouzská dobrota, zajímavá nejen na pohled, ale i velmi chutná. Tvoří ji… Číst dál

Croquembouche

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli