Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vlašský salát

yanull yanull
Vlašský salát

Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé i dnes, zejména k svačině. Salát proslavilo v Praze jedno lahůdkářství. Současné receptury se od té retro velmi liší, bohužel ke škodě věci. Trvanlivost salátu se prodlužuje různými éčky, chybí kvalitní uzenina. Kdo si chce na salátu pochutnat, připraví si jej raději doma.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Cizrna

Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěniny napříč všemi kontinenty. Hned po sóji je nejvíce… Číst dál

Cizrna

Consommé

Consommé je extra silný, neboli dvojitý, vývar z kostí, zesílený přidáním masa a zeleniny. Pokud se… Číst dál

Consommé

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Créme fraiche

Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál

Croissant

Croissant  je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného… Číst dál

Croissant

Croquembouche

Croquembouche je sladká francouzská dobrota, zajímavá nejen na pohled, ale i velmi chutná. Tvoří ji… Číst dál

Croquembouche

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více