Nadívaný bažant
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 185 kJ / 2 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,90 g |
Tuky | 229,41 g |
Vláknina | 21,56 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 142,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme k masu. Jako příloha se hodí knedlíky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 12. 2019 13:45
Bažant se podařil měkounký, ale je potřeba dopéct hodinu před podáváním naporcovat a i s nádivkou vložit zpátky do omáčky. Nechat proležet v chladu na okně a ohřát před servírovaním. Kdo nechce, nebo nemá rád víno ať přidá ještě lžíci kyselejšího šípkového džemu. Mandle jsem neměla, ale i bez nich , vynikající. Pekla jsem i trošku nádivky v pekáčku zvlášť a prolila výpekem, před přidáním jablíček. Jo a jablíčka jsem měla kyselejší, ne ty sladké z obchodu !
10. 12. 2019 11:39
Eja57: No nevím, nevím ! Asi budeš muset vzít za vděk, jenom oškubaným syrovým bažantem! A kouskem nádivky, ale ti ji aspoň poleju výpekem.
10. 12. 2019 11:29
Veronika.Hrozna: už jeduuuuuuuu ať mi psí smečka nechá aspoň kousíček...
10. 12. 2019 11:22
Moc dlouho už bez fotky nebude, mám 7 bažantů a jeden je už naplněný v troubě! Dokonce jsem našla ve špajzu i kvalitní šípkovou marmeládu a brusinky. Budou k tomu plněné hrušky, našla jsem kompot z našich hrušek z roku 2012,
neuvěřitelný, ale jsou v naprostém pořádku už se vaří se skořicí a hřebíčkem v kastrůlku. Myslela jsem, že to bude bláto, ale jsou jako čerstvě zavařené, ta moje stará hrušeň je učiněný zázrak.
neuvěřitelný, ale jsou v naprostém pořádku už se vaří se skořicí a hřebíčkem v kastrůlku. Myslela jsem, že to bude bláto, ale jsou jako čerstvě zavařené, ta moje stará hrušeň je učiněný zázrak.
10. 10. 2016 21:10
Vynikající recept.Moc vsem chutnalo
5. 12. 2011 22:41
Tohle musím zkusit !
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 10 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 8 minutami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 8 minutami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 9 minutami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 44 minutami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 2 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
František Ferdinand d´Este miloval švestkové knedlíky od kuchařky na Konopišti. Ale nesmělo chybět hodně cukru a máslíčka
Další recepty
Tématické fráze: recepty na bažanta příprava bažanta recept na bažanta bažant příprava recept bažant příprava bažanta na pečení bažant recepty jak připravit bažanta jak upéct bažanta recepty z bažanta bažant recept top recepty bažant jak uvařit bažanta bažant s nádivkou recepty na přípravu bažanta bažant polévka z bažanta pečený bažant s nádivkou recept z bažanta recept na nadivaneho bažanta
Suroviny: bažant, sůl, máslo, víno bílé, jablko, brusinky zavařené, marmeláda šípková, rohlík, mléko, máslo, žloutek, maggi, sůl, pepř, petrželka zelená, rozinky, mandle, bílek
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
6 názorů