Jahody - spousta vitamínů, málo kalorií
Chcete do těla dostat hodně vitamínu C, ale zakusovat kyselý citron se vám příčí? Sladké a lehké jahody jsou tedy jasná volba! Množství céčka obsažené v typicky letních plodech je srovnatelné právě s citrusy. Jahody navíc obsahují málo kalorií, a tak jsou vhodným mlsáním pro ty, kdo si hlídají linii.
Jahody jsou výborné syrové jen tak se šlehačkou, v jogurtu, pudinku, jako ozdoba na dortu, v koláči či ovocných knedlících. Hodí se i do smoothies a obilných kaší. Jahody obsahují také velmi dobře stravitelnou vlákninu, což usnadňuje jejich tepelnou úpravu, takže jsou z nich skvělé marmelády. Doporučujeme nasbírat si svoji dávku samosběrem, protože jahody, které si sami natrháte, chutnají tak nějak lépe.
Ale jahody neslouží jen jako náplň do koláčů a ovocných knedlíků. Chcete-li zkusit něco netradičního, vsaďte na studenou jahodovou polévku s bílým vínem, která dokonale osvěží v horkém počasí. Naopak po jídle si můžete dopřát jahodové cappucino. A napadlo vás někdy zkombinovat jahody s parmskou šunkou? Je to dokonalá chuťová souhra!
Související články
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Nečekejte na vinobraní, vyrazte na Moravu za dobrým vínem na „Zarážání hory“
Vánoce v Německu: Na stole nesmí chybět bramborový salát s cibulí a okurkami. Příprava je snadná, chuť osvěžující
Jídelní rozmary slavných: Herec Paul Newman založil firmu na výrobu dresinků a měl rád špagety s pálivou omáčkou