Jelení guláš
Pokud se vám poštěstilo a dostali jste kousek jelení plece, uvařte z ní guláš a rovnou dvojité množství. Druhý den je totiž ještě lepší, než ihned po uvaření. Ale vzhledem k tomu, jak krásně voní, je téměř nemožné odolat.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 118 kJ / 1 701 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,77 g |
Tuky | 167,05 g |
Vláknina | 13,02 g |
Cholesterol | 146 mg |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 36,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo houskový knedlík.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2020 11:08
10. 12. 2018 12:28
10. 12. 2018 08:27
Předpokládala bych, že když jsem recept dala do kategorie Maso a nazývá se Jelení guláš, že všem bude jasné, že právě tam je ten jelen, ze kterého je to plecko.
Odkaz na dělení jeleního masa.
slideplayer.cz/slide/2350357/8/images/14/D%C4%9Blen%C3%AD+zv%C4%9B%C5%99iny+na+%C4%8D%C3%A1sti.jpg
Kdyby to bylo jinde než v kategorii Maso, třeba Vosí hnízdo v cukroví, tak bych se Tvému případnému dotazu "A kde jsou ty vosy?" tak nedivila, ale zde je to opravdu maso a je z jelena.
9. 12. 2018 20:22
21. 9. 2013 22:01
20. 8. 2013 14:31
20. 8. 2013 14:27
11. 12. 2010 14:39
11. 12. 2010 14:37
11. 12. 2010 14:26
11. 12. 2010 14:15
11. 12. 2010 14:02
Prostě skvělé vepřové párky, skoro jako jelení guláš.
27. 8. 2010 09:55
27. 3. 2010 20:36
31. 1. 2010 01:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 6 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 8 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 9 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 11 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 12 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 12 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zvýraznit a vylepšit chuť guláše můžeme několika způsoby. Jedním z nich je dobrá paprika rozpuštěná v horkém tuku
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Kde se levně najíst v Karlových Varech? Obědové menu za 169 Kč pořídíte dál od centra, plněná bageta vyjde na 45 Kč
Další recepty
Tématické fráze: jelenní guláš jelení maso recepty jelení maso recepty z jelena jelení guláš podle pohlreicha guláš z jeleního masa jeleni recepty guláš ze siky jelen recepty jelen sika recepty recepty z jeleního masa guláš z jelení kýty recepty na jelen jelenní guláš recept recepty jelen recepty jelení maso jeleni jelen recept jelenní maso jeleníguláš
Suroviny: plec jelení, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, sůl, koření gulášové, česnek, kmín celý, majoránka, kůra citronová, mouka hladká, vývar masový, voda, slanina
Jelení guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK
17 názorů