Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí
Suroviny
Porce: 1-? (po ochutnání už na ostatní většinou nezbyde)
Nutriční hodnoty
Energie | 1 182 kJ / 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 31,35 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Musím vždy péct aspoň 2, můj muž - ač zeleninový nepřítel- zbaští celý plech na posezení:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2016 15:01
Dělám vždy tak minimálně čtyřnásobnou dávku a těsto je super.. mouky míchám, většinou špaldovou celozrnou se špaldovou hladkou a ještě trochu kukuřičné a pšeničné hladké obyč. Je to výborné Navrch používám sugo nebo pesto různého druhu (obyč bazalkové nebo rovněž rajčatové) a nebo i křen se smetanou či česnek, pak už se fantazii meze nekladou a základ uvedený zde je velmi dobrý Vody je třeba dát dle použití mouky, některá mouka tolik vody na vypracování hladkého nelepivého těsta nesnese. Kdo si stěžuje, je špatný kuchař Kuchařskému umění zdar a díky za recept!
2. 12. 2015 15:10
Hnus.. těsto bez chuti a nevhutnalo mi to..škoda surovin
8. 10. 2015 11:22
Dělala jsem včera z žitné mouky, musela jsem udělat dvojitou dávku, aby mi to vystačilo na klasický čtvercový plech a stejně to nevyzbylo do krajů :( Nicméně těsto super, teda mega tenké, ale křupavé a to mi chutná. Jen to asi bude lepší s droždím, aby trošku naběhlo, takhle moc nezasytí ;), ale na dietku dobrý nápad!
13. 8. 2014 17:05
Vynikající, jinou už nedělám S těstem se suprově pracuje
25. 7. 2014 14:49
Nepecte to, je to somarina, hodinu sa natrapite a nic z toho cesto sa lepi, neda sa vobec spracovat a nakoniec som to vyhodila, cize NEPIECT TO!!!!
25. 7. 2013 19:03
vynikající...já tuhle variantu dělám z hladké žitné mouky (pšenici nesmím) a super...sice se lepí, ale zvykla sem si :) vynikající, křupkavé... navrch uvařím "omáčku" - loupaná rajčata, nakrájená rajčata, popř. trocha protlaku, koření na italské placky, čerstvý česnek...povařit, pak hodit na placku, na to olivy, bazalka a do trouby :) vynikající. ty eidamovo-vysočinové verze nemusíme..
25. 9. 2012 14:04
perfektná pizza tip na cesto - vodu prilievať postupne, aby bolo cesto vláčne a ak sa pri roztláčaní na plech troška lepí, ponoriť prsty do múky a je to ok
veľmi chutné a zdravé pre deti (s dcérkou sme sa nazdobili, potom aj viac papá) aj "veľké deti"
ďakujem
veľmi chutné a zdravé pre deti (s dcérkou sme sa nazdobili, potom aj viac papá) aj "veľké deti"
ďakujem
12. 2. 2012 20:04
Lenicko(omlouvam se za to tykani) hrozne moc dekuju za tenhle recept, doslova si mi zachranila veceri!! zrovna odzkouseno...nemela sem doma vpodstate nic a pritel mel hlad :/....improvizovala sem...dala sem normalni mouku pul hladke a pul polohrube, olej slunecnicovy, ani ten kmin sem nenasla....mrskla sem to na pecici papir :D..navrch sem dala kecup smichany s cesnekem, zbytky platkovych syru, olivy, rajcata a kousek sunky co zbyla.....a musim rict, ze to nebylo vubec spatny! testo krupavoucky, to my mame radi :) Priste zkusim origos s tou celozrnou moukou:))) jeste jednou dekuju za inspiraci
30. 11. 2011 20:53
Eliza: ďakujem ti za odpoveď, chcela som túto pizzu vyskúšať už dávno, ale odrádzalo ma to vysvetlenie, čisto celozrnná múka, bez bielej, je na takéto veci problematická. Ale ak píšeš, že viac robiť nebudeš, tak asi nebolo príliš dobré.
30. 11. 2011 16:15
Terezko, také jsem přisypávala mouku (hladkou bílou), ale dělala jsem těsto v pekárně, takže jsem se s ním nijak nemordovala. Autorka píše, že se nemá válet, ale rozmačkat na plech, tak možná i má být řidší. Ale už ho dělat nebudu.
29. 11. 2011 18:38
Eliza:Eli, aké bolo to cesto ? ? Myslím konzistenciu, keď IlonaN píše, že robila podľa návodu a cesto bolo lepivé ?
26. 11. 2011 13:19
Těsto je po upečení trochu tužší...není vysloveně špatné, ale mám recept na lepší, i když ne celozrnné.
14. 9. 2010 18:56
Dnes jsem dělala tuto pizzu, přesně podle receptu, ale vůbec se mi nepovedla! Těsto bylo pořád lepivé a musela jsem přisypávat hodně mouky. Po upečení byla jak podrážka, vůbec se to nedalo jíst. Asi jsem udělala něco špatně, ale nevím co.
19. 5. 2010 19:06
19. 5. 2010 17:58
my taky posilame bodik...pizzy se muj syn muze uzrat...tohle je aspon trochu zdravejsi varianta a myslim,ze navrch si muze kazdy nalozit to,co najde v lednici... Lucasinko,my taky mame brzy letet do CR,ale mam dost obavy aby ta nase nezbeda zase neprekazila nase plany my ji porad domlouvame,ale to vis...priroda si poroucet neda...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 13 minutami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 1 hodinou
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 20 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sýrové párty krekry
Carolka409 uvařila před 9 minutami
Maková náplň (nádivka)
Carolka409 uvařila před 11 minutami
Koprová omáčka
Nycka uvařila před 46 minutami
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 2 hodinami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 2 hodinami
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 12 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 13 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 14 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Jak připravit čaj z cibule? Naše babičky touto medicínou léčily nachlazení a kašel
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Další recepty
Tématické fráze: pizza z celozrnné mouky celozrnné těsto na pizzu těsto na pizzu z celozrnné mouky pizza ze spaldove mouky špaldová pizza pizza těsto z celozrnné mouky pizza z zitne mouky pizza bez kynutí pizza z celozrne mouky pizza z celozrnné mouky recept domácí pizza bez kynutí recept pizza z celozrnné mouky zdravá pizza recept na celozrnou pizzu recept na celozrnnou pizzu domácí celozrnná pizza těsto na pizzu ze spaldove mouky pizza s celozrnné mouky recept na pizzu z celozrnné mouky celozrne testo na pizzu
Suroviny: mouka celozrnná, olej olivový, sůl, kmín mletý, voda, olej, sýr mozzarella, parmazán, pórek, rajče, koření pizza, kečup sladký, olivy, česnek
Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7p8B
16 názorů