Pampelišky s čočkou
Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají zbavit se otoků, čistí játra a zažívací trakt, zahánějí pálení žáhy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 6. 2010 15:31
Listy musí být mladé a stonek nejlépe vyříznutý celý, protože v něm je mléka nejvíce. Sama jsem ještě nezkoušela, ale vím, že někdy se mají listy nechat ve vodě odležet, a že by měli údajně zesvětlat.
14. 6. 2010 19:00
Hmm tak myslím že je to výborné, oskusím
14. 6. 2010 18:52
Jíst se dají jen ty úplně mladé cca max. do 2,5 cm výšky, nesmí z nich ještě prýšttit moc mléka, jsou křehounké při odloupnutí, nesmějí klást odpor a smaozřejmě naprosto zdravé, zelené. Ale většinou jen brzy zjara, teď bych řekla že už končí....max.ještě týden
14. 6. 2010 18:47
Špagetka, výnimočne nie, babička to utajila predo mnou...
Iba raz som skúsila pampeliškové listy a boli horké. Neviem, kedy ktoré sú konzumovateľné. Robila som šalát a nedal sa jesť.
Fotka je úžasná, recept krásny! +
Iba by som sa chcela spýtať na tie listy, ako s nimi, aby sa dali konzumovať. Ďakujem!
Iba raz som skúsila pampeliškové listy a boli horké. Neviem, kedy ktoré sú konzumovateľné. Robila som šalát a nedal sa jesť.
Fotka je úžasná, recept krásny! +
Iba by som sa chcela spýtať na tie listy, ako s nimi, aby sa dali konzumovať. Ďakujem!
14. 6. 2010 18:40
Jani R. musí to být mlaďounké listy a ty hořké nejsou, jinak babička dávala i kvítky pampelišky - díky za připomínku dávného dětství...
Magdalenko, nemáš to taký v šuplíku? (ona už bude vědět )
Magdalenko, nemáš to taký v šuplíku? (ona už bude vědět )
14. 6. 2010 18:22
Já se picnu.. Není to hořké?
14. 6. 2010 18:03
Hmm...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 6 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 57 minutami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 15 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 16 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pampeliška recepty recepty z pampelišky jak konzumovat pampelišky jak jíst pampelišky recepty z pampelišek pampelišky recept recept z listu pampelišek pampeliška list recept listy pampelišky recepty pampeliškové listy jak konzumovat pampeliškové listy jíst pampelišky pampeliškpvé listy recepty pampeliskove recepty pampeliška list recepty pampeliška dušené pampelišky pampeliska recept dají se jíst listy z pampelišky? recept pampeliška listy
Suroviny: listy pampeliškové, ocet balsamiko, čočka, vejce, klobása
Pampelišky s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XrnW
7 názorů