Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,55 g |
Tuky | 51,46 g |
Vláknina | 5,52 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 612 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 36,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vzniklo to čistě náhodou, když tatka donesl domů kýtu z jelena. Všude sem nacházela jen brusinkové, šípkové omáčky a tak vznikla tahle povidlová. Doufám, že vám bude chutnat :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 12. 2018 13:17
Vynikající, já jsem si to trochu upravil. Maso jsem naložil s rozdrceným divokým kořením, cognac (Remy Martin XO našel jsem ho ve starých zásobách), oliváč. Po zatažení masa, jsem sesklovatěl cibuli, podlil červeným vínem, podlil hov. vývarem a nakonec, jak píše Karol, povidla a citron. Slast, i manželka se olizovala
10. 12. 2010 23:18
tak dnes to vyzkousim, ja zverinu nejim, ale manzel si porucil a tak se musim objetovat alespon jako kucharka.
1. 7. 2010 15:26
Jůůůůůůva to vypadá mnamkově,já jelena ještě nikdy nejedla! Budu muset ulovit nějakého myslivce,ukládám a až bude myslivec tak vyzkouším!Bodík pro tebe,krásná fotečka!
1. 7. 2010 14:17
Jelen se někde chytí, a tohle je fakt super jídlo
1. 7. 2010 13:24
No proste Karol,já bych si dala hned,ale kde vzít v Praze jelena?,musí to být opravdu výborné,ale chce to na to opravdu zvěřinu.Tak snad někdy se naskytne možnost toto vyzkoušet.+1
1. 7. 2010 13:10
delate mi tu chute:)
1. 7. 2010 13:05
Znám to a je to boží.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 39 minutami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 53 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 2 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 2 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 3 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Tématické fráze: kančí plátky švestkova omáčka kančí se švestkovou omáčkou jelení kýta na šípkové omáčce kanci na švestkové omacce jelení kýta kančí kýta na švestkové omáčce jelení kýta recepty jelení na šípkové omáčce divočina na švestkové omáčce divočina se švestkovou omáčkou výborný recept na jeleni kytu svestkova omacka od karoliny jelení kýta recept švestková omáčka k divočině jelen se šípkovou omáčkou dančí se švestkovou omáčkou kančí se svestkovou srnči na švestkové omačce jelen na šípkové omáčce srnci se svestkovou omackou
Suroviny: kýta jelení, povidla švestková, citron, olej, koření na divočinu, sůl, vývar
Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z757
7 názorů