Šašlikový hrnec
Suroviny
Porce: 8-10 dle zdatnosti strávníků
Nutriční hodnoty
Energie | 18 817 kJ / 4 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 495,40 g |
Tuky | 225,70 g |
Vláknina | 38,00 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 5,39 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 79,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme s rýží, bramborem nebo jen chlebem.
Recept mám od jedné Jugoslávky žijící v Německu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2022 11:37
Už jsem to tady kdysi psala, mám recept od kamaráda z Ukrajiny a je to výborný šašlik. Maso (vepřové, nebo kuřecí) nakrájíme na kostky a naložíme do kefíru, nebo podmáslí, hodně cibule a kopr. Nechá se marinovat nejlépe přes noc a potom napíchat na jehlu na střídačku s cibulí a grilovat. Masíčko je křehké a moc dobré. Už jsem ho i pekla v troubě a bylo taky výborné.
22. 8. 2011 11:15
Dievčatá ďakujem za rýchlu odpoveď, recept sa mi páči, a korenie je dôležité, preto som sa pýtala, ešte raz díky
22. 8. 2011 11:06
tejaja:Terezko myslím že tam můžeš dát jakékoliv oblíbené kořeníSložení tohoto koření už napsala Chocolate, takže se můžeš inspirovat
22. 8. 2011 10:57
tejaja:Složení: (Sůl 26%, paprika, česnek, směs koření, sušená zelenina, med, E621, zvýrazňovač chuti E341)
http://www.levnekoreni.cz/Adamova-zebra-100g-KOREN...
http://www.levnekoreni.cz/Adamova-zebra-100g-KOREN...
22. 8. 2011 10:54
Irrena: Irenka, díky za vysvetlenie, a mám ešte jednu otázku : aké je to korenie Adamova řebra, u nás som to nevidela, čím by sa to nahradiť ? Mám ale blbé otázky, však ?
22. 8. 2011 10:52
AntoninZ: kebab je mäso pečené na veľkom ražni, veľkej ihle hlúpo povedané, šašlik je mäso narezané na kocky veľké asi ako orech, najčastejšie sa striedajúce s kolieskami cibule alebo aj so zeleninou napichované na malých ihlách. Patrí do základu kuchyne Gruzíncov, Arménov, Rusov, Ukrajincov, Azerbajdžáncov a iných národov. Mäso sa zvykne pred napichovaním marinovať.
Pozri :
šašlik : http://www.primazena.cz/gurman/netradicne/clanek/r...
kebab : http://www.kebabfactory.com.au/id11.html
Pozri :
šašlik : http://www.primazena.cz/gurman/netradicne/clanek/r...
kebab : http://www.kebabfactory.com.au/id11.html
22. 8. 2011 09:34
tejaja:Ahoj TerezkoAsi šašlikový proto že vše co se napichuje na jehlu se dává i do tohoto pokrmu.Jak jsem recept dostala tak jsem ho zadala
22. 8. 2011 07:28
To zní moc dobře,určitě to stojí za vyzkoušení to si ukládám+1
21. 8. 2011 22:32
21. 8. 2011 22:27
AntoninZ: Šašlik je též na jehle Stačí jen něco vědět
21. 8. 2011 22:23
Tejajo, na jehle je to kebab.
21. 8. 2011 22:04
Irenka, môžem sa opýtať, prečo šašlikový hrniec ? Šašlik je mäso a iné ingrediencie napichované na ihle...
21. 8. 2011 18:12
Tak prima, zítra mám otazník, co dál, a mám mleté maso i veřpové, že bych zkusila? Tak jo, ty máš bodíka
21. 8. 2011 18:04
tam je tolik dobrot,že to nemůže být jiné,než výborné
21. 8. 2011 17:59
To vypadá výborně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 4 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 21 minutami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 43 minutami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 57 minutami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 2 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 2 hodinami
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 14 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Víte, co je šimlena s halečkami? Studená omáčka z povidel a mléka, podávaná s noky nebo chlupatými knedlíky
Další recepty
Tématické fráze: maďarský šašlik vepřové maso z jednoho hrnce šašlik z vepřového masa šašlikovy gulaš šašlik v hrnci saslik do hrnce maso z jednoho hrnce maďarský šašlik koření na šašlik veprove maso s tocenym salamem šašlik v pekáči primazena.cz saslik.sk šašlik na pekáč šašlik v v troubě valassky šašlik šašlik hrnci hrnec na med vepřové maso v jednom hrnci mleté maso recepty do trouby
Suroviny: maso vepřové, maso mleté mix, bůček uzený, cibule, paprika, víno bílé, kečup sladký, sůl, pepř, koření adamovo žebro
Šašlikový hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GVN
15 názorů