Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou se k bramborové příloze, krajově zvané "slejšky" opravdu hodí.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 21 205 kJ / 5 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,24 g |
Tuky | 264,48 g |
Vláknina | 33,65 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 387,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept mám od Libora Luňáčka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2024 12:52
Šlejškami (šiškami) naše babička vykrmovala husy. 😁Ovšem v téhle podobě a s flákotou dobře propečeného masa bych to husám nenechala!👌😋
6. 6. 2022 17:14
Dnes jsme měli k obědu s raným zelím.. Foto jako důkaz
4. 12. 2011 20:16
Výborný receptAsi jsem tochu natvrdláproč je v surovinách u slejžků 800 ml studené vody a ještě 2000 ml vroucí vody
6. 10. 2011 13:22
Anna Kocikova:Naše prababi taky, dělaly je z uvařených brambor a šrotu.
6. 10. 2011 13:18
1974andrea:Prababička šlejškama ty husy opravdu krmila a já jsem jí je kradlamoc mi chutnaly
Recept je hezký,líbí se mi+5
Recept je hezký,líbí se mi+5
5. 10. 2011 20:20
pro zájemce o šlejšky http://kulinarskerecepty.blogspot.com/2006/10/prav...
5. 10. 2011 20:11
Honzo.mat., vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo
jinak recept je skvělý, ale polemizovala bych s tebou o tom, že "šlejšky" vymyslel Libor Luňáček já je znám a dělávala je moje babička a to je sakra dávno Škoda, že není foto, ale dávám ti 4.bod
jinak recept je skvělý, ale polemizovala bych s tebou o tom, že "šlejšky" vymyslel Libor Luňáček já je znám a dělávala je moje babička a to je sakra dávno Škoda, že není foto, ale dávám ti 4.bod
5. 10. 2011 20:10
Nevím, ale šlejšky jseou docela velké šišky (7x3 cm), je to podle šlejšek, kterými se vykrmovaly dříve husy. Teda, pokud mě paměť neklame
5. 10. 2011 19:34
toto bude ukrutně dobrééé
ještě, že tu není foto...už bych olizovala monitor
ještě, že tu není foto...už bych olizovala monitor
5. 10. 2011 19:19
Jana Remkova: jj, už jsem si našla, nočky aháá, už jsem zas chytřejší a dá se to prý dělat i přes cedník
5. 10. 2011 19:18
spagetka: spagi, jako nočky, nemáme to tady někde? Fakt nevím. Zkusíme zadat... Vlastně jsou to malé bramborové šištičky
5. 10. 2011 19:16
Jana Remkova: dobře, ale jaký to tedy má tvar? Jako knedlíky, noky?
5. 10. 2011 19:14
spagetka: nene, jsou to šlejšky, u nás se tomu tak říká Honzo, škoda, že není fotopostup, ale jinak vím, že je to skvělé jídlo
Vítej na Topreceptech
Vítej na Topreceptech
5. 10. 2011 19:10
Slejškami myslíš asi šišky? Jinak podobně dělám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 10 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 12 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 15 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 7 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 8 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 8 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 8 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 8 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 9 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Jak správně špikovat maso? Zůstane pěkně šťavnaté a má výrazně lepší chuť
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Další recepty
Tématické fráze: pečená vepřová plec recepty vepřove plecko se zelim pečená vepřová plec šlejšky pečená vepřová plec recept plecko pečené se zelím veprova se zelim pečené vepřové se zelím pečené plecko se zelím pečené vepřové plecko plecko se zelím vepřová plec slejšky pro husy vaříme z vepřové plece vepřová plec pečená recept na slejsky peceni vepřove plece teplota pecena vepr.plec vepřová plec s knedlikem vepřová plec bez kosti se zelím
Suroviny: plec vepřová, špek, olej, koření na vepřové maso, majoránka, kmín mletý, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, voda, zelí, petrželka
Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BGq
14 názorů