Zavaření utopenci
Někdy se stane, že máme k dispozici více uzeniny, než můžeme najednou spotřebovat. Pokud chcete uzeninu naložit a uchovat, nebo vám zbyde, můžete jí zavařit jako masný výrobek. Přísady a pikantnost nálevu záleží na chuti každého.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud máte opravdu kvalitní špekáčky, utvoří se z nálevu rosol. Já to mám ráda, dceři tam vadí okurka...tak nevím, každý si musí udělat názor sám. Výhodou je, že když zbydou tři, čtyři špekáčky, dá se to zavařit a druhý den se to dá sníst. Jak dlouho takoví utopenci vydrží nevím, nikdy jsme to nestihli zjistit. Na fotce se mi rosol neutvořil, bylo to z drůbežích špekáčků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2022 07:55
Jednoduchá příprava. Už je sebou vozím na každou párty.
17. 7. 2017 19:17
Tak právě zavařuji podle Tvého receptu přesně tak jak to děláš Ty, jen do jednoho řezu dávám okurku, do druhého napůl dlouhou feferonku a doprostřed plnotučnou hořčici a cibuli na půlkolečka, zasypu cibulí při dávání do sklenice, dám lžíci vegety jak říkáš, půl lžičky cayenského pepře s česnekem a jsem zvědavý Mňam !
25. 1. 2014 09:35
lzice vegety mi prijde zbytecna,sul vubec nedavam a okurku taky ne, ale kysane zeli je dost dobre a taky muzete spekacky potrit horcici. Zavarene jsem je ještě ale nedelal, chci vyzkouset, protože se dají jíst dřív a vyzdzi dele. Bez zavareni jsou dobré po minimalne 3tydnech a vydrzi pak cca 3-4 tydny. A musi byt na alespoň chladném místě
13. 10. 2011 17:58
já vím,vypadá to hrozivě,ta lžíce, ale můžeš tam dát trochu méně. Ale také jsem se toho hrozila a nakonec to není tak strašné...s tím dekem také dělám, to je asi lepší recept,ale tohle je super rychlovka bez vaření nálevu. Mno, zkus, uvidíš
13. 10. 2011 17:58
Zajímaví utopenci +
13. 10. 2011 17:10
Já dělám utopence s klasickým Dekem. Naskládám je do sklenice, proložím cibulí, někdy i česnekem a zaliju horkým nálevem. Druhý den už se dají jíst a jsou výborné. Ale tyhle budou určo taky dobré, jen plná lžíce té vegety mi přijde až dost, i když vlastně tam není další sůl. No, můžem zkusit
13. 10. 2011 17:05
Zajímavý nápad+
13. 10. 2011 17:05
aaura: na to, abych byla Tvoje dcera jsem moc stará
Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptu Mně se hlavně líbil ten postup se zavařením
Já sůl a pepř dávám do nálevu vždycky, když dělám utopence, takže mě ani nenapadlo jinak. Já právě dochucovadla nepoužívám už moc let a ani je nemám doma, musela bych něco koupit kvůli receptu Mně se hlavně líbil ten postup se zavařením
13. 10. 2011 16:31
no....žížalo...nejsi ty moje dcera? ...ta také bez okurek . Slouží tam víceméně jako dochucovadlo, ale myslím, že tam opravdu nemusí být. Bez té vegety si to ale neumím představit....do jídel jí nepoužívám, nebo jen opravdu minimálně, vadí mi ta umělá chuť, ale v tomhle by asi chyběla . Možná tedy jen osolit, opepřit....nevím, to by chtělo vyzkoušet...
13. 10. 2011 16:20
Já tedy bez okurek, mám raději křupavé než uvařené, a bez ochucovadla, ale jinak
13. 10. 2011 15:54
přesně tak....jakmile vychladnou, dají se dlabat . chuť je trochu jiná, než u klasických a také cibule je měkká, ale je to změna a mně chutnají
13. 10. 2011 15:51
Přijde mi to jako šikovný nápad, zavařením se urychlí zrání utopenců a prodlouží jejich trvanlivost .
13. 10. 2011 15:22
recept nevypadá špatně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Právě bylo uvařeno:
Poctivá květáková polévka
Pavelvan uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 1 hodinou
Rajská polévka se špeclemi
Ivcatkoo uvařil před 1 hodinou
Tilápie v arašídové omáčce s pak choi, rýží a koriandrem
JanaDr uvařil před 2 hodinami
Salát ze skleněných nudlí s asijskou zeleninou
JanaDr uvařil před 2 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Napalsko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí krém s medvědím česnekem
AKlacanova uvařila před 2 hodinami
Kefírový koláč
jubull uvařil před 3 hodinami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Další recepty
Tématické fráze: utopenci v rosolu zavařování utopenců jak zavařit utopence utopenci s dekem zavařování utopenci utopenci zavařování jak dlouho vydrží utopenci utopenci recept s dekem recept na utopence s dekem zavařit utopence utopenci recept utopenci zaváření trvanlivost utopenců recept na utopence zavarovani utopence zavařené špekáčky tygří utopenci zavařený utopenec utopenci trvanlivost
Suroviny: špekáček, cibule, okurky sterilované, hořčice plnotučná, podravka, vegeta, chilli, ocet
Zavaření utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wREr
13 názorů