Jak připravit těstíčko na obalování? Řízky jsou šťavnaté a těstíčko skvěle křupavé
Smažený řízek je rozhodně jeden z nejznámějších pokrmů, který patří na stůl každé české rodiny. Tradičně se obaluje v trojobalu, který je složený z hladké mouky, vajíčka a také strouhanky. Občas se vyplatí vyzkoušet pro změnu i verzi v těstíčku.
Každý strávník klasický obalovaný řízek k obědu uvítá, ale může se stát, že nám po čase zevšední a ničím už nás nepřekvapí. Tento tradiční kabátek řízku, můžeme vyměnit za křupavé těstíčko, které lze ochutit čímkoli, od česneku až po bylinkové koření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těstíčko na řízky
Těstíčko je na přípravu velmi jednoduché a zabere nám několik málo minut. Základ se skládá z několika surovin, navíc můžeme přidat bylinky, různé druhy sýra či šunku:
- Mouka: Volíme vždy mouku hladkou, aby nám vznikla hladká konzistence těstíčka.
- Vejce: Těstíčko lze připravit také bez vajec, je třeba přidat navíc škrobovou moučku.
- Kypřidlo: Kouzlem těstíčka je nadýchanost a tu nám zajistí buď kypřicí prášek nebo bublinkový nápoj (pivo či minerálka).
- Tekutina: Vždy musíme přidat tekutinu, která se liší recept od receptu, používáme buď pivo, vodu či mléko.
- Koření: Těstíčko můžeme ochutit nejen solí a pepřem, ale také paprikou, česnekem, hořčicí či bylinkami podle své chuti.
Pojďte si s námi připravit tyto výborné a křupavé řízky v těstíčku podle videoreceptu, který vás povede krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nejlepší těstíčko na obalování řízků. Takhle připravíte sýrové, česnekové, sezamové a další oblíbená těstíčka k obalování
Jak správně smažit řízky? Chystáme je jen občas, při svátečních příležitostech, a když už, tak ať se nám povedou
Jak na dokonalý trojobal? Máme pro vás 5 tipů, díky kterým bude křupavá kůrka neodolatelná
Komentáře