Davidův segedinský gulášek
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Energie | 14 530 kJ / 3 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 262,25 g |
Tuky | 228,34 g |
Vláknina | 32,95 g |
Cholesterol | 595 mg |
Sodík | 822 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 84,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 5. 2014 10:12
Vynikající guláš. Nevím, jak vás některé kritiky přesvědčit, ale tento recept je bezkonkurenční.
6. 10. 2013 09:25
Výborný recept. Ta kritická slova některých níže nemají svá opodstatnění. Zkuste a ochutnejte. Můžu jen chválit!
8. 12. 2012 17:41
Dajda:
No a to predsa na tom nič nemení.
Guláš (Székely gulyás! tak isto) v krajine odkiaľ pochádza, sa nezahusťuje! Pôvod gulášu a kyslej kapusty je v Maďarsku a nie v Nemecku, to len Nemci by si chceli prisvojiť všetko. To len tam do všetkého (okrem piva, ktoré okopírovali od Čechov) miešajú Mehlschwitze (jíška, zásmažka) a teda aj paprikáš (a nie pörkölt, ako Vy uvádzate) len oni "vylepšili", aby sa za lacno ale "sýto" najedli. Zničili životy miliónom ľudí, spojili sa s Pruskom (ex-NDR, fašisti, po r. 1948 prezlečení za komunistov) na čo celá Európa ešte dnes dopláca a riadia (pre seba) celú Európu a nikto proti tomu nič nerobí. Guláš zbabrali tiež a my sme tí blbci, čo im na všetko naletíme! Segedínsky guláš je len jeden miniatúrny príklad! Keby sme si brali príklad z kuchyne našich južných susedov, dnes by u nás nebolo toľko obéznych ľudí. Nie žeby sa tam varilo "light", to určite nie, ale zdravšie a hlavne chutnejšie než v Nemecku (okrem Eintopfu nemajú žiadne vlastné jedlo!). Skúste ten istý guláš navariť tak, ako ho vidíte hore na fotografii a potom po prvý raz vychutnáte, čo je vlastne Segedínsky guláš. Neporovnávajte to s gulášom v staničnom bufete, tam ide o maximálny zisk a preto ho zahustia múkou tak, že v ňom môže stáť lyžica.
No a to predsa na tom nič nemení.
Guláš (Székely gulyás! tak isto) v krajine odkiaľ pochádza, sa nezahusťuje! Pôvod gulášu a kyslej kapusty je v Maďarsku a nie v Nemecku, to len Nemci by si chceli prisvojiť všetko. To len tam do všetkého (okrem piva, ktoré okopírovali od Čechov) miešajú Mehlschwitze (jíška, zásmažka) a teda aj paprikáš (a nie pörkölt, ako Vy uvádzate) len oni "vylepšili", aby sa za lacno ale "sýto" najedli. Zničili životy miliónom ľudí, spojili sa s Pruskom (ex-NDR, fašisti, po r. 1948 prezlečení za komunistov) na čo celá Európa ešte dnes dopláca a riadia (pre seba) celú Európu a nikto proti tomu nič nerobí. Guláš zbabrali tiež a my sme tí blbci, čo im na všetko naletíme! Segedínsky guláš je len jeden miniatúrny príklad! Keby sme si brali príklad z kuchyne našich južných susedov, dnes by u nás nebolo toľko obéznych ľudí. Nie žeby sa tam varilo "light", to určite nie, ale zdravšie a hlavne chutnejšie než v Nemecku (okrem Eintopfu nemajú žiadne vlastné jedlo!). Skúste ten istý guláš navariť tak, ako ho vidíte hore na fotografii a potom po prvý raz vychutnáte, čo je vlastne Segedínsky guláš. Neporovnávajte to s gulášom v staničnom bufete, tam ide o maximálny zisk a preto ho zahustia múkou tak, že v ňom môže stáť lyžica.
7. 12. 2012 12:35
Já bych to sem vůbec nedával - nic zvláštního ani nového
7. 12. 2012 12:24
brendy:ale to víš že si taky ulevím, ale fááákt ne veřejně, ale dobře, písnuls názor beru , takže to necháme tak jo? Nebo se tu rozvine nesmyslná diskuze
7. 12. 2012 12:01
Pro: Dawaa: Jinak samozřejmě si cením snahy a přidání receptu.A hned mě nezatracuj.Pokračuj v započatém a přidávej další zajímavé recepty. Máš mou podporu. Možná se něčemu i přiučím.
7. 12. 2012 11:56
Špagetko, klídek.Žádná faleš jen upřímnost se cení.Já co na srdci to na jazyku.Celá česká republika mluví vulgárně a jen ty jsi slušňásek.Ahahahaha.
7. 12. 2012 11:40
brendy:Oceňuji tvůj názor, ale nešlo by poslední slovo napsat nooo řekněme ... slušněji?
7. 12. 2012 11:38
Kde jsi k tomu přišel? Nechápu.Takhle se přece segedínek nekurví.
6. 12. 2012 20:32
pro toho kdo tu píše o maďarském guláši, tak tu mám jasně napsáno že je to segedinský, z česka.... zelí jsem do ingrediencí přidal, guláš možná příjde řídký, ale není tomu tak. Smetana slouží hlavně jako zjemňující prostředek a v druhé řadě jako zahušťující.
6. 12. 2012 20:01
Július Nagy: Jenže segedín (správně Székely) vlastně není guláš v pravém slova smyslu, vznikl jako perkelt smíchaný s dušeným zelím.
6. 12. 2012 18:59
V Maďarsku sa guláš nezahusťuje. Tá konzistencia na fotografii je správna.
6. 12. 2012 14:33
Daawa, v surovinách ti chybí kyselé zelí a připadá mi to jako Segedínská polévka
6. 12. 2012 13:56
tejaja: To sa asi ešte varí na sporáku,možno by bol problém "čo " ofotiť ,až sa dovarí ! Aspoň u mňa to tak je! Málokedy zostane do druhého dňa odstáť, kedy je najlepší.
Myslím,že detičky až do práce zacítia,že varím segedín! A muž sa v ňom prehrabuje a dvíha pokličku,aj keď nieje ešte úplne hotový!
Myslím,že detičky až do práce zacítia,že varím segedín! A muž sa v ňom prehrabuje a dvíha pokličku,aj keď nieje ešte úplne hotový!
6. 12. 2012 08:02
Ten guláš mi pripadá na obrázku nejaký riedky, skôr ako polievka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 7 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 8 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 10 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 10 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 10 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 10 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 10 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: segedinsky gu segedýnský gulášek segedínský gulášky řídký segedin segedínský guláš light segedinsky segedinsk segedinsky gulas z veprove krkovice segedín z krkovice gulášky je možné nakrájet cibuli na guláš den dopředu česnek do segedínu segedinsky gu!as najlepsi segedinsky gulas davidovy palacinky segedinsk6 gulas light paprikáš ze zásmažky mehlschwitze zásmažka na segedinský guláš dzidane na dovari ceni
Suroviny: bůček vepřový, krkovice vepřová, paprika sušená sladká, feferonka, česnek, cukr krystal, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, kosti vepřové, citron, sádlo, smetana, zelí kysané
Davidův segedinský gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7VGr
16 názorů