Vepřová bratislavská plec
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 289 kJ / 1 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,31 g |
Tuky | 36,16 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 373 mg |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 55,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 11. 2010 17:55
21. 11. 2010 13:18
15. 11. 2010 21:34
14. 11. 2010 12:42
14. 11. 2010 05:49
13. 11. 2010 20:04
Tomassek1987 a Evi, jsem moc ráda že jste vyzkoušeli a byli spokojeni. Evi, díky za krásnou a "jedlou" fotečku Jsem moc ráda, že jsi ji přidala
Sodovko, díky za Tvé přidané zkušenosti a postup, jak děláš Ty Je to opravdu dobrá klasika
13. 11. 2010 17:56
12. 11. 2010 13:00
12. 11. 2010 12:02
6. 9. 2010 22:15
30. 8. 2010 18:48
29. 8. 2010 17:46
Dnes jsem měla v lednici kus plecka a zaboha živého jsem nevěděla co sním (má fantazie má krátké hranice).
Sedla jsem k počítači a hned na Top recepty-vepřové a měla jsem hned vybráno a velmi dobře díky moc
šárkačmárka
7. 6. 2010 22:46
14. 3. 2010 23:02
13. 3. 2010 14:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 6 minutami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 9 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 9 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 9 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 10 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 10 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 11 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 13 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Další recepty
Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně
Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek
Vepřová bratislavská plec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRPv
99 názorů