Brádeláky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 826 kJ / 2 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,63 g |
Tuky | 22,49 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 495,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omlouvám se všem, kteří tento recep mají z jiných zdrojů. U nás v rodině má svou vlastní historii. Tenhle knedlík je tu vlastně na počest mého tatínka, který byl úžasný člověk. Pamatoval si ho ze svého mládí, kdy ho vařila jeho maminka. Když zemřela nikdo z rodiny si už recept nepamatoval. Tatínek dlouho zkoušel najít správný poměr ingrediencí a čas, aby byly knedlíky správně uvařeny. A protože tatínkovi rodiče pocházeli z Horního Bradla, začali jsme knedlíkům říkat "Brádeláky." Od té doby se "Brádeláky" ujali v celé naší široké rodině.
V době kupovaných knedlíků a knedlíků v prášku je docela příjemné vrátit se občas receptům našich babiček.
VŠEM, KTEŘÍ SE ROZHODNOU RECEPT VYZKOUŠET, PŘEJEME DOBROU CHUŤ.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 6. 2013 23:34
MAGDALENA: Určitě. Možná, že lepší fotka bude u mého receptu "Kuřátko na paprice."
rihana: Popravdě název "betoňáky" tu použil někdo jiný. Můj název je "Brádeláky" a je i připsáno proč.Jinak nám všem strašně chutnají a právě v tomhle období je konzumujeme nejčastěji. Tuhé nejsou, pokud se pořádně zadělají. Ale je pravda, že dneska už málokdo zadělává ručně a vím, že z mixéru mají trochu jinou konzistenci
9. 5. 2013 18:47
9. 5. 2013 15:33
6. 5. 2013 11:11
6. 5. 2013 07:32
5. 5. 2013 15:06
5. 5. 2013 14:57
5. 5. 2013 14:49
Marie64: Vůbec mi nepřipadají oslizlé, ale to už je věc názoru. Na fotografii jsou zachyceni krátce po dovaření, proto jsou ještě vlhké.
5. 5. 2013 13:08
5. 5. 2013 09:32
5. 5. 2013 08:11
Je to zajímavé - budu muset vyzkoušet.
5. 5. 2013 02:31
Ale teď už dělám houskové knedlíky jen v mikrovlnce - je to podstatně rychlejší a bez spousty nádobí:
http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 13 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 10 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 12 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: betonaky knedliky betonaky betonaky recept tatínkovi recepty recep na tvarohove knedliky z hrube mouky recep na bramborové knedlíky recep na kynute knedle domácí siroke nudle hrnickovy recept bramborove betonaky sma%c5%been%c3%a9+cibulov%c3%a9+krou%c5%beky bramborove knedliky betoňaky tatínkovi knedliky recept na betonaky recep na bramborový knedlík recep na knedlik kynutý knedlík recep recepty mého tatínka recep na knedlíky knedlík se syrových brambor, betonaky knedliky bradelaky
Suroviny: vejce, sůl, mléko, rohlík, mouka hrubá
Brádeláky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6xxR
12 názorů