Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 409 kJ / 4 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,71 g |
Tuky | 284,57 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 355,18 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2014 18:55
amalia: "...kde sa dá zohnaž voda z pomarančových kvetov..."
Kde?
No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...
Kde?
No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...
7. 1. 2014 21:12
Zrovna včera jsem recept na tuto tradiční francouzskou dobrotu četla v nějakém časopisu a moc se mi líbila ten Tvůj koláček se mi taky moc líbí
7. 1. 2014 16:12
srettka:ďakujem za radu, skúsim to
7. 1. 2014 15:45
Vypadá šťavnatě
jestli můžu poradit, tak aby byla bašta na fotce ještě šťavnatější, zkus to bez blesku a nebo raději fotit zpovzdálí a přitáhnout si to, aby se to ostré světlo trochu zředilo
jestli můžu poradit, tak aby byla bašta na fotce ještě šťavnatější, zkus to bez blesku a nebo raději fotit zpovzdálí a přitáhnout si to, aby se to ostré světlo trochu zředilo
7. 1. 2014 11:49
amalia:casino, šťavnatosť je zrejme z trstinového cukru
7. 1. 2014 11:48
casino: s tou vôňou máš pravdu: naozaj to vonia ako jazmínale je to mandľový koláč, takže sa nič nestane, ak sa ešte podporí mandľová chuť. Grand Marnier sa na Slovensku yháňa rovnako ťažko ako voda z pomarančových kvetov a navyše vôbec nevonia ako jazmín, ak vieš, kde sa dá zohnaž voda z pomarančových kvetov, poraď, ja si ju nosím z Francúzska. Vidím, že nie si laik, ale niektoré veci sa môžu prispôsobiť podmienkam. Napríklad ja som bola úplne vedľa, keď som videla, ako Francúzi dávajú do "bramborákov" vodku a syr
7. 1. 2014 11:36
amalia:
Nejsem fanda koláčů které jsou pečené z listového i vespod - vadí mi to zdrcnuté těsto pod nádivkou. Tady mě zaujal ten úvodní obrázek Odkud se tam vzala ta šťavnatost, která z dílku přímo prýští
Nahradit vodu z pomerančů amerettem je skoro totéž jako nahradit rum fernetem i když s těmi mandlemi by asi chuťově korespondovalo... Když už likér, tak možná Grand Marnier, nebo Cointreau.
Myslím, že vodu z pomerančových květů nahradit nelze (mně to voní spíše po jasmínu). Já to zkoušel nahradit pomerančovým aroma, ale není to ono
http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana-...
Nejsem fanda koláčů které jsou pečené z listového i vespod - vadí mi to zdrcnuté těsto pod nádivkou. Tady mě zaujal ten úvodní obrázek Odkud se tam vzala ta šťavnatost, která z dílku přímo prýští
Nahradit vodu z pomerančů amerettem je skoro totéž jako nahradit rum fernetem i když s těmi mandlemi by asi chuťově korespondovalo... Když už likér, tak možná Grand Marnier, nebo Cointreau.
Myslím, že vodu z pomerančových květů nahradit nelze (mně to voní spíše po jasmínu). Já to zkoušel nahradit pomerančovým aroma, ale není to ono
http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana-...
7. 1. 2014 08:29
Lákavý koláč, vláčný a navrchu křupavý.
7. 1. 2014 07:10
Voda z pomarančových kvetov je tam na zjemnenie a na vôňu, je typická pre južné Francúzsko, ale nič sa nestane, ak tam nebude, môžete pridať napríklad mandľový likér amaretto
7. 1. 2014 01:41
6. 1. 2014 23:59
Hm určitě dobré, ale kde se dá sehnat ta voda z pomerančových květů?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 31 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 13 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 13 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: fanda.tncz voda z pomarancovych kvetov chut zdrcnute testo lasagne z listoveho testa.tncz
Suroviny: těsto listové, mandle, cukr třtinový, lupínky mandlové, vejce, kandované citrusové ovoce, voda z pomerančových květů, kůra citronová, kůra pomerančová, kůra limetková, cukr moučkový
Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vrn5
11 názorů