"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Crème fraîche se vyrábí ze smetany, do které se přidávají mléčné bakterie. K přípravě můžeme použít i tibetské kefírové houbičky. Výsledkem je hustá, lahodná, příjemně nakyslá smetana. Použít ji lze například ke grilované zelenině.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 050 kJ / 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 75,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Určitě půjde i ze samotného kefíru a smetany, ale houbiček máme dost, tak jsem nechala pracovat je.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2016 16:09
Moc děkuji Iva
waccky@seznam.cz
26. 10. 2015 12:08
25. 10. 2015 21:58
25. 10. 2015 21:55
libor.blaha@email.cz
25. 10. 2015 19:24
30. 5. 2015 20:15
29. 5. 2015 17:02
29. 5. 2015 16:53
26. 5. 2015 14:31
26. 5. 2015 14:30
26. 5. 2015 14:20
Jo a rozmrazuj je pomalu v ledničce, ne naráz a prudce, rozhodně ne v mikrovlnce. Nejlépe fakt normálně v ledničce.
cecilka: nene, kombucha je jiná houba, podobná spíše lišejníku - tady odkaz.
http://www.kombucha.wbs.cz/Co-je-to-kombucha.html
Kefírovka, tedy tibetská houbička, je kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech.
Tady si porovnej obě houby
http://www.kombucha-kefir.wz.cz/kefirka.html
26. 5. 2015 14:12
Vďaka za informáciu.
26. 5. 2015 14:01
26. 5. 2015 13:45
26. 5. 2015 12:05
Nebo by mohla pomoct spagetka, která píše, že neví co s nimi....spagi, pomoct!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 12 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 57 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 58 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 1 hodinou
Grilované makrely
mkab uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 3 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 3 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: crème fraîche tibetský kefír tibetská kefírovka houbami kerírová houbička kefirova kombucha tibetské hobičky creme fraiche z tibetske houby kefir z houbicek kefírový cedník creme fraiche recepty kombucha kefírovka smetana kefír 24 hodin kombucha-kefirovka kefír z kombuchy kombucha v naložený v mléce smetana z kefírové houby tibetskou kefirovou houbu kombucha v mléce huba tibi recepty z creme fraiche
Suroviny: smetana ke šlehání, houba kefírová
"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Jz2
25 názorů