Pravá Jihočeská bramborajda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 222 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,74 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 21,59 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 51,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do polévky můžeme přidat sezónní zeleninu, dobrá je kedlubna,brokolda ap.,mohou být i čerstvé houby, ale tradičnější jsou sušené, zrovna tak jako třeba do kulajdy. U nás nejlepší bramborová polévka a že je jich plno!
Špagetka a jiní si mohou do polévky dát libeček....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2009 14:37
Babinko . To se pozná, že jsi od nás z jihu. To je přesně ono. To nemá chybu. Já chci, když dává jíšku, aby se jí tam povedli takové jíškové pucíky. Ona ale nechce, že je to ostuda kuchařky, že neumí používat jíšku, tak si je udělám já,když už se ohříva zbytek a všichni kroutí hlavou. Mám moc rád chuť té jíšky. Co nadělám. A už jsem na to častokrát doplatil,když jsem jí ochutnal když se dělala puchejřema v puse. +bodík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 58 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 1 hodinou
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 1 hodinou
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Další recepty
Tématické fráze: jihoceska bramboracka pravá česká bramboračka recept pravá bramborová polévka pravá bramboračka jihočeská cmunda jihočeská cmunda prava jihočeská bramboracka jihočeská bramborová polévka jihoceska bramboracka recept prava bamborova polevka prava bamborova polevka jioceska bramboračka recept jihočeské mám ráda recepty pravá bramborová polévka recept prava bramboracka recept pravá česnečka recept ceska bramboracka recept jihočeská bramboračka prava jihočeska bramborova polevka jihočeské recepty
Suroviny: brambory, celer, mrkev, houby sušené, česnek, cibule, paprika sušená sladká, květák, sádlo, mouka hladká, majoránka, kmín celý, petrželka, libeček, pepř, sůl, vegeta
Pravá Jihočeská bramborajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r09p
16 názorů